Paiporta organitza les jornades Reset

El pròxim 25 d’octubre l’Ajuntament de Paiporta organitza les jornades Reset com un espai de diàleg per a entendre els diferents tipus de CIBERVIOLÈNCIA, les seues conseqüències i les mesures que poden prendre’s per a previndre-ho. «El diàleg és una de les millors eines per a comprendre aquesta problemàtica des de tots els seus punts de vista.

Les tres ponents convidades a aquest diàleg són tres joves experts en aquesta problemàtica que, des de les seues vivències personals, parlaran sobre el present i el futur de la violència entorn de les xarxes socials i com frenar aquesta tendència.

Els joves han molt a dir i d’ensenyar a la societat sobre aquest tema i com abordar-lo tant des de les institucions com des de l’educació i el conjunt de tota la societat» explica el regidor de Joventut de l’ajuntament de Paiporta, Òscar Pellicer.

Per part seua, des de Benestar Social destaquen la importància de tractar «l’addicció que poden crear les pantalles i les xarxes socials en alguns joves com a part d’aquest problema«. La regidora d’aquesta àrea de Salut Pública i responsable de la UPCCA, Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de l’Ajuntament de Paiporta, Sari Ortí, assenyala «l’ús excessiu i irresponsable de les pantalles com un de les dificultades dels joves que cal abordar des de tots els àmbits, tant la salut com l’educació. El conjunt de la societat és responsable de l’ús que es fa de les noves tecnologies i, per això, és important que aquest tipus de taules de debat estiguen obertes a tota la ciutadania. No podem tancar els ulls davant els canvis de la societat. La ‘ciberviolència‘ ens pot afectar a totes i tots i especialment als col·lectius més vulnerables» ressalta.

Un dels punts a tractar en aquestes jornades serà la visió des del punt de vista de la dona i la utilització de les xarxes socials per a «cosificar». Per a  Jesús López, regidora d’Igualtat, «les xarxes socials són una plataforma útil però perillosa des del punt de vista de la protecció de la dona i les xiquetes. És necessari conéixer els perills als quals s’enfronta les joves a l’hora d’usar les xarxes socials, sobretot en edats més primerenques, per a poder dotar a les futures generacions d’eines contra el ciberassetjament, la ‘autoreificació‘ i la ciberviolència masclista».

18.15 hores. Ponències:

Laura Almenara Boluda. «La perspectiva feminista en l’anàlisi dels videojocs». Gamer i creadora de contingut en @feminismoen8bits, on analitza la violència masclista en els videojocs. Animadora sociocultural i graduada en Educació.

Amparo Belenguer Sales. «Què hi ha darrere de l’autoreificació en xarxes socials?». Educadora social i agent d’Igualtat. Formadora en l’equip de prevenció i sensibilització de violència de gènere i promoció de la igualtat del Centre Dona Rural Yátova.

Laura Ferrer Mora. «Joves i pantalles. De la creació de continguts al consum de pornografia». Coordinadora Fad Joventut a l’Ajuntament de València
Moderador: Nelo Gómez Pérez, actor i comunicador.
Inscripcions en línia fins al dia 24 d’octubre a www.paiporta.es/reset