Paiporta premia amb 2.000 € una obra local i presenta el llibre del seu Premi d’Estudis Locals

El reconeixement inclou l’edició i producció de l’obra «El valencià a Paiporta importa?. Estudi d´usos lingüístics amb alumnat d´això» i la seua presentació quan s’atorgue el premi de la següent edició.

Durant l’esdeveniment es va presentar el llibre guanyador de la IV edició titulat «Reconstruint el nostre passat. Identificació, anàlisi i reconstrucció del patrimoni cultural de Paiporta (1238 – 2022)», una obra d’EnriqueMartínez.

La Biblioteca Municipal María Moliner Ruiz ha sigut l’escenari on s’ha celebrat el lliurament del Premi d’Estudis Locals de Paiporta, un esdeveniment en el qual es presenta l’edició del guanyador de l’any anterior i que va reunir membres del jurat, veïns i veïnes, concursants i membres de l’equip de govern i de la corporació de l’Ajuntament.

Enguany el premi ha sigut concedit a un equip de treball format per cinc membres que han estudiat l’ús de la llengua entre els alumnes de l’ESO en centres educatius de Paiporta. Els guardonats han sigut Ferràn Ferrer Arroyo, Josep Genis Perucho, Lucía Herraiz López, Alba Michelena Rubio i Irene Ruiz Balsas, per la seua obra «El valencià a paiporta importa?.Estudi d´usos lingüístics amb alumnat d´això». Esta obra rebrà un premi en metàl·lic de 2.000 € i l’edició i impressió del seu treball que podran presentar l’any que ve al costat del guanyador de la VI edició d’estos Premis Locals de Paiporta.

Durant l’esdeveniment es va presentar el llibre guanyador de la IV edició del concurs. El llibre, titulat «Reconstruint el nostre passat. Identificació, anàlisi i reconstrucció del patrimoni cultural de Paiporta (1238 – 2022)», una obra d’Enrique Martínez, una obra que fes valdre el patrimoni local i desenvolupa més huit segles d’història local a través de la cultura i tradicions paiportines. «Comptar amb obres literàries i estudis locals contribuïx significativament a preservar l’herència cultural i enriquir el coneixement de les nostres arrels entre les generacions presents i futures» explica la regidora de Cultura, Esther Torrijos, qui va expressar el seu entusiasme per la qualitat de les obres presentades en esta edició. «Este reconeixement celebra el talent literari i posa en valor la cultura, idiosincràsia, patrimoni i tradicions de la nostra ciutat».

El concurs no sols destaca el talent literari de la ciutat, sinó que també promou el sentit de comunitat i l’estima per la cultura en totes les seues formes. En paraules de la regidora Torrijos «este certamen és un testimoniatge del ric teixit cultural de la nostra ciutat i un homenatge al local, a la participació de la ciutadania i el coneixement del nostre entorn». En este sentit, va explicar que des de la regidoria de Participació Ciutadana s’organitza any rere any este concurs per a enriquir la cultura i ampliar l’arxiu documental del municipi. «Cada any els treballs que es presenten ens sorprenen amb noves veus i perspectives del poble que es podran gaudir en el futur» afirma Jesús López, la regidora de l’àrea de Participació.