Picassent rep el Nadal amb un mes de desembre replet d’actes

Picassent viurà la màgia del Nadal amb un mes de desembre replet d’actes, tallers i activitats que aporten a la localitat l’entranyable ambient nadalenc que ve a complementar la il·luminació, l’ornamentació dels carrers –especialment els del casc antic- , el Betlem de la plaça de l’Ajuntament i l’espectacular Cavalcada de Reis.

Quatre setmanes, a partir del 13 de desembre, en les que el municipi es transforma i en les que l’Ajuntament té com a objectiu que tant el veïnat com les persones que ens visiten disfruten d’estes dates amb una programació cultural i d’oci motivadora, diversa i que arribe a distintes zones de la població.

Benvinguda al Nadal

Les celebracions arranquen el divendres 13 de desembre a les 18:00 h amb la Festa de benvinguda de Nadal, la qual, se celebrarà en la plaça de l’Ajuntament i els seus voltants amb la tradicional encesa de llums nadalenques, la visita del Pare Noel i un recorregut pels carrers del casc antic i el cant de nadales. Tot això, amb la participació especial dels xiquets i les xiquetes del Consell de la Infància i la Coral infantil del col·legi Sant Cristòfor Màrtir. Però a més, durant tot el cap de setmana hi haurà foodtrucks instal·lades en la plaça i es succeiran tallers per a xicotets i grans, música en directe, concerts, conta-contes. Tot, organitzat per la Regidoria de Comerç en col·laboració amb la Regidoria de Cultura i Festes.

El Nadal al Mercat Municipal

A més, la plaça del Mercat serà altre dels punts neuràlgics de la celebració del Nadal. Així, des del dissabte 14 de desembre fins el 4 de gener, a través de la Regidoria de Mercat, s’han organitzat diverses activitats com tallers de cuina de receptes nadalenques, espectacles de màgia, zumba infantil, concerts i cates de vi. A més, els paradistes del mercat faran un sorteig de productes nadalencs els dissabtes 14, 21 i 28 de desembre.

L’Oferta Cultural A casa per Nadal

I del 14 al 28 de desembre la Casa de Cultura compta amb la seua programació especial A casa per Nadal. Una oferta cultural completa que inclou tant cinema, com màgia, teatre i música dirigida al públic familiar, sobretot als més xicotets que de segur disfrutaran amb la projecció de la pel·lícula Frozen 2. A més, del 26 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, com ja és habitual per estes dates, xiquets, xiquetes i joves tenen una cita amb Expo Jove, en el pavelló del Poliesportiu Municipal, el qual, albergarà una ampli nombre de tallers i atraccions com castells unflables, videojocs, tallers pinta cares, futbolins, etc..

I com a colofó de totes estes celebracions, el diumenge 5 de gener tindrà lloc la gran Cavalcada de Reis, que s’iniciarà a les 18:30 h amb l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a la plaça, el pregó des del balcó de l’Ajuntament i el posterior recorregut de les carrosses per l’itinerari de costum.

Un Nadal, el de 2019, que Picassent vol viure amb tota intensitat amb els seus millors desitjos per a l’any nou que arriba.