Rafelbunyol aprova la Declaració Institucional Contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets

L’Ajuntament de Rafelbunyol, amb els vots a favor de tots els partits polítics -PSPV, Partit Popular, Compromís i Ciutadans- ha aprovat en ple la Declaració Institucional Contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets.

A través d’aquesta declaració l’Ajuntament de Rafelbunyol es compromet, entre altres mesures, a introduir en les línies de treball de l’Àrea d’Igualtat les mesures necessàries de prevenció i sensibilització per a desincentivar el consum de prostitució, especialment dirigides a homes i de manera específica a homes joves.

També a facilitar, des dels serveis municipals, la cobertura integral a les víctimes de tràfic i a dones en situació de prostitució o a adoptar les mesures per a evitar la publicitat de serveis de prostitució.

L’Ajuntament de Rafelbunyol, com a membre de la Xarxa de Municipis Contra la Violència de Gènere, ha decidit fer un pas més i signar aquesta Declaració que s’alinea amb la denúncia de la situació que realitzen els organismes internacionals. Segons Nacions Unides i la Unió Europea, les dones i les xiquetes representen el 71% de les víctimes de tràfic detectades a tot el món i el 80% de les identificades a Europa occidental; el 95% d’elles acaben explotades per a la prostitució. L’explotació sexual és la forma més comuna d’explotació (59%) seguida del treball forçat (34%). Les dones, a més, es troben entre les més afectades per la pandèmia.