Rafelbunyol concilia la formació i la vida familiar de les famílies d’Ucraïna

L’Ajuntament de Rafelbunyol oferirà un servei de custòdia gratuït per als xiquets i les xiquetes d’Ucraïna durant les classes de castellà dels seus familiars per a garantir la conciliació i atendre les necessitats bàsiques de les famílies desplaçades.
A finals del mes passat, el Consistori posava en marxa un taller gratuït de castellà per a persones que han vingut d’Ucraïna amb l’objectiu d’eliminar la barrera social que suposa el desconeixement de l’idioma i d’afavorir la seua integració social.
Un taller que, a partir de hui, es completa amb taller per a menors de les famílies acollides on podran gaudir d’un servei de custòdia amb jocs i treballs manuals al mateix temps que s’imparteixen aquestes classes, dos dies a la setmana, al Centre de Formació de Persones Adultes.
«No volem que ningú que tinga la necessitat d’aprendre es quede sense anar per no tindre on deixar als seus fills o filles. És prioritari donar-los ferramentes per a demanar el que necessiten i integrar-se socialment, i per descomptat posar al seu abast totes les facilitats pertinents» afirma Rosa Azor, regidora d’Educació.
«A més de l’aprenentatge del nostre idioma, aquest diumenge estem organitzant una marxa solidària per Ucraïna. Una iniciativa impulsada per Càritas i AECC Rafelbunyol, la recaptació de la qual anirà destinada íntegrament ciutadania ucraïnesa afectada per la guerra» assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol.