Se presenta a l’Ajuntament de València la campanya que uneix les Falles i el running

La Mitja Marató i Marató València Trinidad Alfonso EDP, i la Junta Central Fallera de València, han presentat la cinquena edició de l’acció ‘Running Faller’, que uneix els dos moviments més importants a nivell de participació i atracció turística de València, les Falles i el running.

L’activació d’aquesta campanya per cinquè any consecutiu ha sigut presentada en l’Ajuntament de València per Pere Fuset, regidor de Cultura Festival; Marina Civera, Fallera Major de València; Montse Català, vicepresidenta i delegada d’Esports de Junta Central Fallera; i Esther Zazo, de SD Correcaminos, club organitzador.

“Falles i running tenen una connexió més especial i els dos grans moviments de la ciutat es fusionen”, va explicar Pere Fuset sobre una acció que es desenvolupa en dues direccions. D’una banda, la Mitja Marató i Marató València tenen una classificació específica per a fallers, amb trofeus per als vencedors masculins i femenins, així com un premi de 500 euros per a la comissió amb més fallers en meta.

La segona direcció de l’acció va dirigida a l’animació d’una de les millors carreres d’Espanya. Les Falles participants s’instal•laran en els punts d’animació oficials, més de 30 en la Mitja Marató València i més de 200 en la Marató València, per encoratjar als corredors durant els 21 i 42 quilòmetres més ràpids d’Espanya.

Com ha explicat Fuset, les Falles participants optaran a quatre premis de 500 euros (Animació més Enèrgica, Més fallers animant, Animació més original i Major participació de la comissió infantil) per posar en valor les millors animacions de les Falles, una cosa de la que cap altra ciutat pot presumir. “Les Falles ixen a passar-ho bé i a més contribueixen a animar les carreres”, va detallar Montse Català, qui va confirmar que Junta Central Fallera amb la Fallera Major i la seua Cort d’Honor estarà participant també en un dels punts oficials d’animació en la Marató.

Per la seua banda, Esther Zazo va anunciar que de moment “545 fallers censats en Junta Central Fallera de València representant a 224 comissions” correran aquest any el 28 d’octubre mentre que “354 fallers de 184 falles ho faran el 2 de desembre en la Marató València” baix el lema de ‘La Festa de la Marató’, que convida a tota la ciutadania a gaudir d’aquest gran esdeveniment, igual que ho fan les Falles. Esther a més va destacar la bona opinió de la Marató de València entre els participants d’altres competicions com la Marató de París.

La nova Fallera Major Marina Civera va destacar que “és un plaer veure de primera mà com carreres i falles s’uneixen en aquesta iniciativa i convide a tot el món a gaudir junts aquesta festa per potenciar València a nivell mundial, que ja és una referència al món de les carreres i al món cultural amb les Falles”.

Finalment, el regidor de Cultura Festiva i President de Junta Central Fallera Pere Fuset, va acabar agraint la col•laboració de la Fundació Trinidad Alfonso i «l’esforç de les comissions falleres en aquesta gran oportunitat per donar a conèixer les Falles», Patrimoni Immaterial de la Humanitat a nivell internacional.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *