Tallers de prevenció i conscienciació a Albal per a celebrar el 25N

La situació de la pandèmia també ha afectat els actes previstos amb motiu de Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Albal, Melanie Jiménez, ha explicat que “donada la situació sanitària hem cregut que el prudent era no fer actes presencials com hem fet tots els anys”.
Per aquest motiu, el consistori com a acte central, realitzarà un taller en línia dirigit a la població adulta on es donaran claus sobre l’empoderament femení, es descriurà el cicle de la violència de gènere i es reflexionarà sobre el perquè costa tant fer el pas de denunciar.

Tallers per als joves
Des de passat octubre, l’àrea d’Igualtat d’Albal imparteix tallers de prevenció a l’Institut. Les xarrades serveixen per dotar als joves de recursos per a detectar que és una relació tòxica i què significa ser víctima de violència de gènere. D’aquesta manera, l’Ajuntament promou i consciència sobre la importància d’educar en valor. El cicle de xarrades contempla fins a 60 sessions amb tot l’alumnat.

Per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere, el 25 de novembre sonarà la cançó ‘La puerta violeta’, de Rozalen, a l’eixida i entrada de tots els centres educatius, “és una iniciativa més per estendre la conscienciació contra la violència a les dones, a tota la comunitat educativa”, explica l’edil.

Melani Jiménez
Regidora d’Igualtat

És un molt important que les persones no silencien ni es mostren impassibles davant un acte de maltractament. Cal ser valents i valentes, llevar-nos la bena dels ulls i no permetre agressions de cap tipus. No hem de ser indiferents i hem de fer un pas al capdavant per avançar com a societat i acabar amb aquesta xacra social.

La denúncia és un camí difícil que només les dones que són víctimes de violència masclista ho saben. “A mi m’agradaria dir a totes les dones que estan en aquesta situació, que denuncien, que tenen a la seua disposició un equip disciplinar al Departament d’Igualtat, a la Policia Local i la Guàrdia Civil, que estem al seu costat i no van a estar soles”, remarca Jiménez.
Albal pertany a la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere, això vol dir que, si alguna dona no vol acudir al seu Ajuntament perquè li fa vergonya denunciar o por, que no es preocupe, que pot acudir a qualsevol població que estiga adherida a esta plataforma, de la mateixa manera que una dona d’altre municipi pot acudir també a Albal.