Un total de 85 joves dels instituts i centres educatius de secundària d’Alaquàs participen en el IV Fòrum Jove

Un total de 85 joves d’entre 12 i 30 anys dels instituts i centres educatius de secundària d’Alaquàs van participar ahir dilluns 20 de febrer en el IV Fòrum Jove organitzat pel Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Alaquàs junt amb el professorat, alumnat, equips directius i institucions educatives del municipi a través del qual han traslladat a la Corporació Municipal les seues inquietuds i necessitats.

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura,, el Regidor de Cultura, Fran Evangelista, la Regidora de Benestar Social i Participació Ciutadana, Elena Solís, la Regidora d’Educació, Marian Espert, la Regidora de Festes i Comerç, Sandra Conde, el Regidor de Serveis Urbans, Sebastián Ruiz, el Regidor d’Urbanisme Jaime Marqués, van estar presents en el Fòrum per escoltar de primera mà les inquietuds i necessitats de l’alumnat.

El Fòrum es va celebrar al Castell d’Alaquàs i en ell van participar una representació de l’alumnat de l’IES Clara Campoamor, IES Faustí Barberà, col·legi Madre Josefa Campos, col·legi Mare de Déu de l’Olivar i Centre de Persones Adultes Enric Valor. En la sessió, es va posar de relleu la importància que té per a la joventut el sistema educatiu, el treball juvenil i la necessitat de rebre més orientació sobre igualtat i inclusió social. Es va parlar també de lloguer juvenil, de la seguretat als parcs públics i de temes relacionats amb la salut mental. Van mostrar també el seu interés per les activitats i els recursos de temps lliure i van proposar una fira de l’estudiant i una programació anual de teatre i activitats culturals juvenils. Totes les propostes es tindran en compte per a l’el·laboració del Pla Jove.

El IV Fòrum Jove d’Alaquàs forma part de les polítiques de joventut posades en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs com una acció per tal d’atendre la diversitat social, econòmica i cultural del nostre territori i garantir la participació i la responsabilitat compartida de les persones joves en la presa de decisions i fomentar al màxim els espais de trobada i de debat. Pretén ser un projecte de participació on el principal objectiu és donar veu a les persones joves, una oportunitat immillorable per a contribuir a l’exercici del dret de les persones adolescents a participar en tot el que els afecta, promovent estructures de participació juvenil i posant en valor el seu dret a opinar i ser escoltats.