45 xiquets i xiquetes de Catarroja acudeixen a l’Escola de Nadal

Com cada any, l’Ajuntament de Catarroja ha programat la seua tradicional escola de Nadal per a oferir a les famílies una alternativa d’oci segura per als més menuts. En aquesta edició, la temàtica de l’escola, en la qual han estat matriculats 45 xiquets i xiquetes, ha sigut les persones majors, els qui pitjor ho estan passant durant aquesta pandèmia generada per la Covid19.

“Des de l’Ajuntament hem seguit amb el nostre compromís d’oferir la Escola de Nadal a les famílies. L’èxit organitzatiu que vam tindre amb l’Escola d’Estiu ha sigut el principal aval d’aquesta activitat en un any diferent, però on era igualment necessari oferir aquest tipus d’alternatives d’oci segur als nostres menuts”, ha explicat Miquel Verdeguer, regidor d’infància.

Així doncs, l’ambientació de l’escola ha estat inspirada en els contes de l’autora Raquel Díaz Reguera (iaios i iaies de la A a la Z). Cada matí els monitors han realitzat un xicotet teatre sobre els tipus de iaios i iaies que existeixen, segons el conte d’aquesta autora. D’aquesta manera, s’ha pogut realitzar un homenatge a un component molt important en la infància dels xiquets i xiquetes. Com a activitats més representatives del projecte, a més de jocs, gimcanes, cerques del tresor… pròpies d’aquesta activitat socioeducativa, els xiquets i xiquetes han elaborat un regal per als seus iaios i iaies, un “fanalet” de llum i una targeta nadalenca. També s’ha preparat un vídeo amb una felicitació nadalenca dedicat a les persones majors de les residències del poble. La xicalla ha triat la nadala i ha preparat el vídeo durant uns dies per a posteriorment portar-lo a la residència.

En aquesta edició, a causa dels requisits especials per la covid19, l’escola ha comptat amb un total de 45 xiquets, repartits en 5 grups per edats. Així doncs, quant a les mesures, l’entrada i eixida s’ha realitzat de manera progressiva, per grups i amb desinfecció de calçat i mans a l’entrada. Durant el dia s’ha pres la temperatura als participants i cada hora i mitja o després de cada activitat s’han llavat les mans amb aigua i sabó, a més de comptar amb gel desinfectant. Cada grup bambolla ha disposat d’una aula i material propi per a no compartir amb la resta de grups. Les zones exteriors s’han dividit per a l’ús de cada grup i l’eixida a l’esmorzar s’ha fet en dos horaris diferents. Els banys s’han netejat després de l’ús de cada grup per a major seguretat.