Alaquàs celebrarà la Festa del Porrat del 19 al 26 d’abril

L’Orde Mínima Seglar d’Alaquàs i l’Associació Cultural Penya El Foc 2000 va presentar el passat divendres el cartell de la Festa del Porrat 2015 que es celebrarà del 19 al 26 d’abril en honor a Sant Francesc de Paula, patró d’Alaquàs.

 

La festivitat religiosa en honor al patró tindrà lloc el diumenge 19 d’abril amb el trasllat de Sant Francesc de Paula des de la capella fins a la Parròquia. La tradicional Fira del Porrat, l’activitat lúdica d’aquesta festivitat, es celebrarà del 24 al 26 d’abril a Alaquàs.

 

 

El patró d’Alaquàs

La festa de Sant Francesc de Paula, que va morir l’any 1507, ha sigut organitzada històricament per l’Ordre Mínima Seglar d’Alaquàs. Dos components han protagonitzat sempre aquesta celebració: el religiós, que es celebra el tercer diumenge de pasqua, i el lúdic. Tot i això, en les últimes dues dècades, l’aspecte lúdic de la celebració havia decaigut, conservant tan sols els elements religiosos. Per aquest motiu, un grup de festers de la població, agrupats en l’Associació Cultural ‘Penya El Foc 2000’ van decidir donar-li un nou impuls a la festivitat amb la introducció d’alguns elements lúdics com ara la Festa del Porrat.

 

La festivitat en honor a Sant Francesc de Paula venia a completar-se així amb els tradicionals actes festius i lúdics. Després de la celebració de la festa pròpiament dita aquest cap de setmana, Alaquàs acollirà el cap de setmana següent, una edició més de la tradicional Fira del Porrat. La inauguració tindrà lloc el divendres 24 d’abril i donarà pas a una completa programació en la que hi hauran festes infantils, jocs tradicionals, sopars populars i el tradicional cuinat de calderes d’arròs amb fesols i naps per a tota la població el diumenge 26 d’abril.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *