Alaquàs presenta el programa d’activitats esportives i oci en el qual podran participar persones refugiades d’Ucraïna

Alaquàs ha presentat hui al Castell d’Alaquàs el programa d’activitats esportives i oci i temps lliure en el qual podran participar persones refugiades d’Ucraïna acollides a Alaquàs fora de l’horari escolar. L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora d’Educació, Marian Espert, la Regidora de Serveis Socials, Elena Solís i el Regidor d’Esports, Fran Evangelista, han estat presents en l’acte per tal de donar la benvinguda a totes les persones refugiades i donar-les a conéixer la programació en la qual podran participar fora de l’horari escolar. L’acte ha comptat amb traductora en directe.


L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, ha donat la benvinguda a les persones refugiades i els ha dona ànims en la situació viscuda a més de desitjar que «l’estància a Alaquàs siga el millor possible dins de les dificultats que suposa aquesta situació i esperem poder ajudar-vos en tot el que siga possible». A continuació s’ha explicat al públic present tots els serveis municipals i dotacions amb què compta Alaquàs.

Alaquàs donarà l’oportunitat de participar a totes aquestes persones en els diversos programes amb què compta la ciutadania. Pel que fa a la població menor de 18 anys, es podrà participar en els serveis de Ludoteca Municipal, Espai Educatiu, Centre Obert, grup de Corresponsals Juvenils, Escola de Pasqua i classes de castellà. Les xiquetes i els xiquets podran practicar també els diferents esports que s’imparteixen als poliesportius municipals a través d’escoles i clubs, als que s’ha volgut agrair la seua predisposició, participació i col.laboració: atltetisme, futbol, futbol sala, bàsquet, gimnàstica rítimica, natació, escacs, karate, lluita, tennis, triatló i caiac polo. És important que les xiquetes i els xiquets ja practicaren aquesta disciplina al seu país. En la mateixa línia, cal destacar a més la important col.laboració de la Unió Musical d’Alaquàs per donar continuïtat als estudis musicals dels refugiats i refugiades.

Les persones majors de 18 anys podran practicar també aeròbic, aero gap, bodybalance, cubba latins, pilates, ioga, gimnàstica per a persones adultes, gimnàstica en aigua, natació per a persones adultes, bany lliure, musculació i zumba. Les persones majors de 60 anys tindran al seu abast també activitats esportives de condicionament com natació, ioga, taitxí i gimnàstica.

Alaquàs ha acollit més de 200 persones ucraïneses, 96 de les quals han sigut escolaritzades als centres educatius. Del total de persones escolaritzades, 7 són xiquetes i xiquetes de 0 a 3 anys, 47 d’educació infantil i primària i altres 24 per a educació secundària. Pel que fa majors de 16 anys, s’han matriculat a l’Escola de Persones Adultes Enric Valor d’Alaquàs un total de 18 persones. Totes aquestes persones es van incorporar durant el mes de març als centres assignats.

Cal recordar que el Departament de Benestar Social ha posat en marxa un servei d’assessorament jurídic per a la tramitació administrativa de la protecció temporal de les persones afectades pel conflicte. Per a poder tramitar-lo és necessari sol•licitar una cita prèvia al telèfon 961519401. Amb aquest document podran accedir al permís de residència i de treball temporal. Cal destacar a més que totes les persones acollides compten ja amb targeta sanitària d’atenció mèdica.

És important destacar també la resposta massiva i positiva de la ciutadania d’Alaquàs per a col•laborar amb ajuda humanitària gràcies a la qual el passat divendres 26 de març Alaquàs va enviar dos tràilers amb 60 palets amb material tèxtil, alimentació, de refugi i d’higiene recollits al punt centralitzat que l’Ajuntament d’Alaquàs va ubicar al Centre Social Benàger.