Alaquàs viu un cap de setmana dedicat al Medi Ambient

A Alaquàs s’ha viscut un cap de setmana dedicat al Medi Ambient. Durant dues jornades consecutives, els dies 26 i 27 d’octubre, tant dins com fora del Castell d’Alaquàs s’han celebrat tot tipus d’activitats. Per començar, el dissabte de matí tenia lloc la reunió informativa amb els nous  usuaris i usuàries dels Horts Urbans d’Alaquàs. Cita que donaria pas a la presentació oficial de les jornades de Medi Ambient.

El programa  mediambiental va incloure xarrades com la que duia per nom: «Estratègies de la vida diària contra el canvi climàtic». Ponència a càrrec de Carles Gago, comunicador mediambiental i President de l’ONG  Xaloc.

El públic assistent va ser testimoni a més del lliurament de premis del concurs de fotografia mediambiental que va nàixer amb l’objectiu de vincular la creativitat artística de les instantànies amb la naturalesa present en l’entorn més immediat d’Alaquàs. El primer premi d’aquesta nova edició ha sigut per a Javier Ros, segon premi per a Rosa María Valero, el tercer premi ha recaigut en Andrea Montón i en la categoria de Millor fotografia autor/a local ha sigut premiada la instantània de Francisco Javier González.

Durant la cita no faltaren les exposicions. Les fruites i verdures gegants tornaren a custodiar el Castell d’Alaquàs, marcant el camí que conduiria junts als més de 30 estands on el diumenge 27 trobarem les propostes més variades: degustació de mel, elaboració de sabons amb herbes naturals, productes d’alimentació i cosmètica ecològica, elaboració de cistelles, reciclatge amb l’ecoparc mòbil, menjar saludable, entre altres. Entre els tallers trobarem el punt d’intercanvi de llibres, de llavors, punt de reciclatge i recollida de bicicletes solidàries. Els col·lectius i ONG’s també trobaren el seu espai.

A les 10.30 h. eren molts els veïns i veïnes que se sumaven a la Ruta històrica que arrancava a les portes del Castell i que conduiria als participants a recórrer el barri antic de la població d’Alaquàs i viure les representacions de diverses escenes de la vida quotidiana i de fets històrics en diferents llocs, interpretades pel grup de teatre Via Heraclia.

Eren les 12 del migdia quan al Castell començava la sessió de teatre infantil amb temàtica Mediambiental de la mà d’AMIMIC teatre i l’obra «Recicla con Limpilla y Basurilla».

I finalitzava la setmana amb un nou reconeixement. Alaquàs rebia 4 flors d’Honor del certamen Viles en Flor. Un reconeixement a l’esforç; per posar en valor la riquesa natural i paisatgística del nostre municipi.