Aldaia presenta la nova programació d’Igualtat

Aldaia reprén el programa ‘Temps i Espai d’Igualtat’ amb la campanya ‘Temps de feminisme en moviment’, amb la qual s’oferiràn tallers educatius d’empoderament donant visibilitat a dones d’èxit, tertúlies amb adolescents, monòlegs i altres activitats enfocades a tots els públics.
Aldaia, 14 de febrer de 2019. El departament d’Igualtat de l’Ajuntament d’Aldaia ha preparat per als mesos de febrer, abril i març una oferta cultural en clau de gènere per combatre la xacra del masclisme des de l’educació i la vessant lúdica. Es représ així el programa ‘Temps i Espai d’Igualtat’, en marxa des de 2015, amb la nova campanya d’activitats «Temps de feminisme en moviment». Des de febrer fins al mes d’abril Aldaia acollirà diverses activitats per la igualtat, entre les quals destaquen tallers per donar visibilitat a dones d’èxit, d’apoderament o monòlegs contra la violència de gènere.

La primera activitat que es realitzarà serà «Juntes és millor», diverses esportistes motivaran als assistents sobre l’esport conjunt a l’Ajuntament i després la tertúlia amb l’escriptora i periodista Fani Grande sobre comunicació i l’ús de les xarxes socials a la Biblioteca Municipal. Ambdues activitats tindran lloc el dia 27 de febrer.

El mes de març comença amb dues activitats esportives, la VII Cursa de la dona el dia 2 de març i la «Volta a peu» organitzada per l’associació Tyrius el 4 de març. Este mateix dia al Teatre del Mercat es representarà el monòleg «Fràgil» a càrrec de Maria Andrés amb la participació de Femení Plural. La següent activitat serà la presentació del llibre «Descontando hasta cinco» de Susana Gisbert, fiscal especialitzada en violència de gènere, el dia 5 de març. La jornada «Mimar-te» per al creixement personal organitzada per Soraya Soler, es durà a terme al TAMA el dia 6 de març. Tot just una setmana després tindrà lloc l’activitat «Supera’t» amb Patricia Campos, primera dona pilot de reactor a les forces armades i ex entrenadora de futbol als EUA, a l’Ajuntament el 12 de març. L’última activitat de març serà el dia 13 al TAMA, una obra teatral adaptada de la novel·la “La chica miedosa que fingía ser valiente muy mal” de la companyia Algo Contigo. A part, durant este mes es duran a terme diversos tallers de prevenció de violència de gènere i noves masculinitats i en els actes festius de Falles estarà sempre present el Punt Violeta.

Per acabar el trimestre, el mes d’abril començarà amb un cicle de curtmetratges contra la violència de gènere, el 3 d’abril al Centre Matilde Salvador. L’endemà, es durà a terme el concert de sis veus «Els dies i les dones» al Pati de Coladors. El trimestre es clausurarà amb un vídeo fòrum amb debat sobre: Dones, vida familiar i laboral en el Centre Matilde Salvador el 10 d’abril. Amb estes actuacions, el departament d’Igualtat de l’Ajuntament d’Aldaia pretén lluitar contra la violència.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *