Baldoví a Alboraia: «Els pressupostos de l’Estat són un gran expoli al poble valencià»

Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, ha pronunciat una conferència sobre polítiques estatals en la seu de Compromís per Alboraia, amb l’assistència d’al voltant de 100 persones. «Els Pressuposts Generals de l’Estat són un gran expoli al poble valencià, un insult gran», ha destacat, per a matisar que la pressió social i política del poble valencià és tan forta que «crec que en propers pressupostos, s’ho pensaran molt abans de tornar a discriminar-nos». Baldo considerà que un millor finançament representa que la Generalitat puga donar millor encara serveis sanitaris, educatius i socials i poder crear ocupació.

Baldoví va destacar la importància de què hi haguera valencians en llocs de decisió a nivell estatal, cosa que va considerar que no ocorre ni va a passar pròximament.

Les persones assistents, després de la intervenció inicial de Joan Baldoví, pogueren preguntar-li sobre diferents assumptes estatals que els interessaven. Va haver més de deu intervencions del públic. Entre els temes plantejats es va parlar del contracte-programa que ajuda a finançar el transport en les grans àrees metropolitanes. Va informar que a proposta de Compromís s’ha aprovat a Madrid una proposició no de llei per a millorar el finançament del transport metropolità de l’àrea metropolitana de València (amb l’afecció que podia tindre en els pobles de la comarca de l’Horta), però que el govern de Madrid no li havia fet cap cas i no ha inclòs cap partida en el pressupost general de l’estat amb eixe objectiu.

Joan Baldoví també va parlar de la viabilitat de l’agricultura valenciana. Així, va recordar diferents iniciatives de Compromís a Madrid per a recolzar-la, entre elles va destacar la lluita contra la «venda amb perdues». «No es poden vendre els productes agrícoles per baix del seu preu per a què servisquen d’atractiu per a vendre altres productes».

El diputat de Compromís i cap de llista de la coalició A la Valenciana al Congrés dels Diputats en les darrereres eleccions, també va parlar de la importància del corredor mediterrani, una infrastractura, en la seua opinió, fonamental per a què els productes valencianes puguen arribar a Europa a uns preus més competitius.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *