Burjassot s’adhereix al Pacte d’Alcaldes de la Unió Europea

El ple del passat 30 de desembre, va aprovar per unanimitat de tots els grups, i l’abstenció d’EU, la moció de Compromís, instant a l’Ajuntament de Burjassot a adherir-se al Pacte d’Alcaldes. Com diu Lluna Àrias, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat per Coalició Compromís, “el Pacte dels Alcaldes és una de les iniciatives més ambicioses com a mecanisme de participació de la ciutadania i els municipis europeus en la lluita contra el canvi climàtic i un objectiu prioritari per a Compromís”.

Un instrument que desenvolupat davall el paraigua de la Unió Europea garanteix l’assessorament tècnic i la possibilitat d’acollir-se al finançament dels fons europeus representant una excel·lent oportunitat i l’estímul per a la consolidació d’un important jaciment d’ocupació de caràcter local.

En paraules de Lluna Àrias: “L’Ajuntament de Burjassot té la voluntat d’avançar cap a l’establiment de polítiques eficaces per a reduir els impactes que ocasiona l’escalfament global mitjançant l’adopció de programes d’eficiència energètica en àmbits com el transport urbà, l’edificació amb baix consum energètic i la promoció de fonts d’energies renovables en les àrees urbanes. Concretament, fa seves les propostes del Paquet de Clima i Energia de la UE que es compromet a reduir les seves emissions de CO2 almenys en un 20% fins a l’any 2020, incrementant en un 20% l’eficiència energètica i aconseguint que un 20% del subministrament energètic procedisca de fonts renovables.”

L’Ajuntament de Burjassot, compta amb un important antecedent decisori. En el Ple Ordinari de 27 de març de 2007 una moció titulada “Burjassot Lliure de CO2” va ser aprovada per unanimitat, el que ve a reforçar la conveniència d’incorporar-se com a signant del Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses com a instrument per perseverar en la línia d’acomplir també el manament del dit Ple.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *