Catarroja inicia les sessions del projecte d’inserció laboral de persones en risc d’exclusió

Catarroja ja ha començat les primeres sessions del projecte Reinicia’t, una actuació promoguda per la Diputació de València i la Mancomunitat de Municipis de l’Horta Sud, en col·laboració amb l’Ajuntament. Es tracta d’una iniciativa pionera d’acompanyament personalitzat i intensiu en la inserció laboral de persones en situació d’exclusió.

El programa Reinicia’t ajudarà a més de 500 persones a adquirir noves habilitats que faciliten la cerca d’ocupació. Catarroja, com a seu del projecte, atendrà els usuaris del mateix municipi així com els de Sedaví, Alfafar, Lloc Nou de la Corona, Benetússer, Massanassa i Albal.

El projecte va dirigit a persones majors de 30 anys desocupades de llarga durada. S’ha buscat atendre perfils diversos amb prioritat per a les persones que es troben en risc d’exclusió social per no trobar treball, així com persones que estan excloses del mercat laboral per les seues característiques socioeconòmiques.

Cadascun dels participants comptarà amb un assessor personal que valorarà la seua situació, establirà un pla de treball individualitzat i realitzarà el seguiment i acompanyament de l’usuari en el procés.

A més, cada 15 dies s’organitzaran activitats grupals que serviran per a posar en pràctica les destreses apreses i exercitar les competències necessàries en la cerca de treball.

Inserció dels desocupats de llarga durada

Amb el projecte Reinicia’t es busca orientar a les persones usuàries del servici en la cerca autònoma d’ocupació i, en última instància, la seua inserció laboral. Tant és així que els promotors de la iniciativa s’han proposat que, com a mínim, el 50% de les persones que formen part del programa troben treball. El que s’espera també és que totes i tots adquirisquen les habilitats i la dinàmica de cerca activa d’ocupació.

Segons la regidora d’Impuls Econòmic, Lorena Silvent la posada en marxa d’este tipus de projecte “és especialment important, perquè té en compte un sector de la població que amb la crisi s’ha vist exclòs del mercat de treball”. “Moltes persones necessiten recursos i orientació en la cerca d’ocupació i amb Reinicia’t trobaran el suport de professionals que els ajudaran a inserir-se de nou”, ha explicat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *