Catarroja rep un guardó per la senyalització del Camí de Santiago de Llevant al pas pel municipi

L’Ajuntament de Catarroja ha sigut reconegut per l’Associació d’Amics del Camí de Santiago “per la seua col·laboració activa en la senyalització del Camí de Llevant al pas per Catarroja”. Així, el municipi ha rebut la Medalla d’Honor de l’associació per l’esforç dedicat a la recuperació del patrimoni històric i tradicional, en este cas, amb la instal·lació d’una senyalització adequada i homologada de l’itinerari.

En l’acte, celebrat el 12 de gener a la ciutat de València, la presidenta de l’Associació, Mª Ángeles Fernández, va fer entrega de la medalla a l’alcalde de la localitat, Jesús Monzó. A més també es va reconéixer el Museu de la Festa d’Algemesí i el Museu Municipal d’Alzira (MUMA).

Per altra banda, també es va voler homenatjar els socis que pertanyen a l’organització des de fa 25 anys, María de la Rubia, José Luis Serrano i Isabel Salazar; als octogenaris Isabel Garrido i Pascual Soriano i a tots aquells socis que acreditaren haver arribat a Santiago.

Atraure visitants i impulsar el patrimoni

La senyalització del Camí del Llevant instal·lada a Catarroja pretén donar a conéixer la riquesa i importància dels valors històrics, artístics i monumentals de la geografia llevantina i al mateix temps atraure visitants al municipi. A partir d’ara els visitants podran conéixer i identificar millor la ruta, gràcies als panells que ofereixen informació d’interés per al viatger. A més, l’Ajuntament també proporcionarà als pelegrins i pelegrines que ho desitgen el segell oficial que certifica que han travessat el municipi.

La senyalització s’ha fet a partir de l’itinerari que consta al llibre Camino de Santiago de Levante. De Valencia a Santiago, editat precisament per l’Associació Amics del Camí de Santiago. La ruta comença a la Ronda de l’Est, paral·lela a la via fèrria, arriba al Mercat Municipal, segueix per l’església de Sant Miguel i arriba a la plaça del Port. Després continua pel Camí Vell de Russafa, travessa el polígon industrial d’Albal, fins al polígon de Beniparrell i finalment a Silla.

L’alcalde de Catarroja i regidor de Cultura, Jesús Monzó, ha agraït a l’associació el reconeixement i ha expressat que se seguirà treballant “per a impulsar i donar a conéixer el nostre patrimoni històric, cultural i artístic”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *