Catarroja signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Horta Sud

L’Ajuntament de Catarroja ha signat un conveni amb la Fundació Horta Sud per a desenvolupar un pla de foment i enfortiment de l’associacionisme a Catarroja al llarg de 2017. Este pla inclou accions dirigides específicament a dinamitzar el teixit associatiu, especialment en l’àmbit de les associacions de veïns de la població. Amb esta iniciativa es pretén ajudar a la ciutadania a construir un teixit associatiu veïnal fort, millorant la transparència, la democràcia interna, la participació activa dels associats, l’increment de les taxes d’associacionisme, el treball en xarxa, el suport a la seua gestió, les seues relacions amb l’administració pública i la seua incidència a l’Horta Sud.

En este sentit, la Fundació Horta Sud desenvoluparà a Catarroja el servei d’assessoria per a associacions per tal d’atendre les seues necessitats. També coordinarà i dinamitzarà la Xarxa Participa per a treballar en xarxa amb personal tècnic i polític de diferents administracions.

L’Ajuntament podrà participar en el projecte de la plataforma d’avaluació de l’impacte de l’associacionisme en la localitat i la comarca, que permet l’ús de la plataforma informàtica per a introduir dades amb l’assessorament de la Fundació en el tractament de la informació. Esta entitat també posarà a l’abast del consistori les seus guies i el seu material editat.

L’Ajuntament de Catarroja ja treballava colze a colze amb la Fundació Horta Sud durant l’any passat. De fet, ja s’havien organitzat diversos cursos per a col.lectius i associacions de la població per a assessorar-los en els seus tràmits documentals o altres qüestions que necessitaren.

Per a la regidora de Participació Ciutadana, Dolors Gimeno, “l’Ajuntament té una clara vocació de potenciar l’associacionisme a Catarroja”. “Amb un teixit associatiu sa i dinàmic, que participe en les decisions i les iniciatives municipals, els veïns i veïnes s’impliquen en la vida col.lectiva i es contribueix a enfortir la democràcia”, ha afegit. “Volem que la participació ciutadana no siga tan sols un concepte repetit però sense contingut i això s’aconsegueix, entre altres coses, amb una aposta decidida per la implicació de les associacions”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *