Centenars de veïns participaren en la Jornada de Sensibilització sobre els refugiats de Síria a Alaquàs

Centenars de veïns i veïnes van participar el dissabte 12 de desembre en la Jornada de Sensibilització sobre la crisi dels refugiats de Síria. Una iniciativa organitzada per la comissió Alaquàs Solidària amb la per tal de conscienciar la ciutadania d’aquesta situació de crisi humanitària i posar en marxa accions a través de les quals puguem contribuir i ajudar al conjunt de la societat síria.

 

L’activitat es va celebrar d’11 hores a 14 hores del migdia a la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs i en ella vancol·labor diferents col·lectius del municipi: Càritas Interparroquial, Creu Roja, Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, Valencia Ciutat Refugi, Escola de Teatre Joan Alabau, Unió Musical Alaquàs, Centre Cultural Islàmic, AHLAM, Grup l’Olivar i Colla l’Olivar, i Servei de Voluntariat Europeu.

 

Al llarg de tot el matí hi va haver activitats informatives de sensibilització a càrrec de les associacions participants així com activitats infantils i tallers de manualitats a través dels quals es recaptaran fons per als refugiats. Es va habilitar també una taula de recollida de signatures i es va informar a les persones interessades sobre les accions que s’estan duent a terme a Alaquàs per tal de poder ajudar a les persones refugiades.

 

L’activitat central va tindre lloc a les 13:30 hores i va cosistir en la lectura d’un manifest a càrrec de les associacions participants. El manifest, que es va llegir en tres llengües, àrab, castellà i valencià, es va reproduir també a les 11:30 i a les 12:30 hores. La lectura va comptar amb la participació de l’Escola de Teatre Joan Alabau i la Unió Musical d’Alaquàs, que van posar en escena una performance teatral i musical conjunta.

 

Aquesta activitat forma part de les iniciatives organitzades per Alaquàs Solidària per tal de contribuir amb el conflicte siri. Des dels seus inicis, aquest fòrum ve treballant per tal de donar suport als refugiats i per tal de sensibilitzar la població de la importància de la seua ajuda i participació activa. Alaquàs Solidària té en marxa una campanya a través de la qual les persones interessades poden informar-se per tal de col·laborar a través d’allotjament, ajuda econòmica directa a través d’un compte bancari o suport personal o professional.

 

Per tal de col·laborar amb aquesta campanya, l’Ajuntament d’Alaquàs, en la pàgina web www.alaquas.org, té habilitat un formulari a través del qual les persones interessades poden especificar de quina manera ajudar.

 

Des de la seua posada en marxa, Alaquàs Solidària s’ha convertit en el millor fòrum per abordar des de la participació les qüestions relacionades amb la cooperació i la solidaritat a Alaquàs. Les associacions, entitats, col·lectius i persones de manera individual fan des d’aquesta plataforma una crida perquè el major nombre de veïns i veïnes participe activament i s’afegeixi a aquesta iniciativa.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *