Compromís demana explicacions per la supressió de les coordinadores d’infermeria al Departament de Salut de Manises

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Sanitat i Consum de Les Corts, Carles Esteve, ha demanat explicacions a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública sobre la decisió presa per l’empresa Sanitas, concessionària del Departament de Salut de Manises, de suprimir les coordinadores d’infermeria dels centres de salut.

 

Segons Esteve, «estem afrontant un moment com és el de la vacunació contra la COVID on les infermeres i els infermers són tan necessaris, i on la coordinació d’infermeria és cabdal per a que tot funcione al ritme que cal. I just ara és quan Sanitas prén esta decisió. Volem saber si la Conselleria havia conegut amb antel·lació la decisió de la concessionària i si s’ha previst, per part de Sanitat Universal i Salut Pública, l’afectació que pot tindre la reorganització de tasques per la disminució de personal».

 

«Hem de tindre en compte que a més de la vacunació COVID, la coordinació d’infermeria és qui també manté la comunicació amb el centre de salut pública. Açò és clau per al seguiment de casos i possibles brots de COVID-19. Per això, volem que la Conselleria ens informe sobre qui va a assumir ara les funcions pròpies de les coordinacions d’infermeria, que inclouen entre altres la gestió de la vacunació del coronavirus i tot el que envolta els protocols de la pandèmia».

 

«A més a més, hem conegut, segons dades de Comissions Obreres (CCOO), que en octubre es va rescindir el contracte a 22 professionals d’infermeria de l’Hospital de Manises, reestructurant la plantilla del Centre de Salut del mateix municipi i derivant personal a l’hospital. I que l’empresa concessionària justifica la decisió d’eliminar les coordinacions d’infermeria en la manca de professionals. Açò és totalment incompatible amb els acomiadaments d’octubre».

 

«I ja per arrodonir la situació al Departament de Manises, resulta que els contractes de reforç COVID-19 són clarament menors en aquest departament que en la resta dels que estan gestionats directament per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública», ha conclòs el diputat Carles Esteve.