Compromís Paterna critica que el Psoe «torne a oblidar-se de la Participació Ciutadana en l’elaboració de la nova ordenança de benestar animal»

Compromís per Paterna ha criticat hui el fet que, segons indiquen des de la coalició, l’equip de govern del Psoe haja tornat a deixar de costat la Participació Ciutadana, esta vegada en l’elaboració de la nova ordenança de benestar animal. Des de la formació apunten que, a més a més, en el nou text la normativa està caduca i no va en el sentit de les noves línies en matèria de protecció animal com la majoria de les noves ordenances que s’estan redactant per tot l’estat. És per este motiu que el regidor de la formació, Carles Martí, ha manifestat que, “la nova norma deixa de costat elements sense discussió per part de les associacions animalistes com la no cosificació dels animals, el respecte dels drets inherents als animals i deixa en l’aire gran quantitat de casuística que s’ha de regular. Els drets dels animals han de ser un reflex de les obligacions que tenim totes i tots en garantir-los”.

Fonts de la formació han indicat que, “ja fa unes setmanes, i quasi de casualitat, es vàrem assabentar que s’estava tramitant una nova ordenança de benestar animal. En aquest primer tràmit, i tal com recull la nova normativa de règim local, s’ha de fer una exposició pública prèvia a l’aprovació inicial però, com és normal en aquest govern, la nova ordenança s’ha fet sense tenir en compte la participació ciutadana, en aquest cas, de les nombroses associacions Paterneres i de veïns i veïnes que estan interessades i treballen de valent pel benestar animal”.

En eixe sentit, Carles Martí, ha criticat que, “si hagueren tingut la voluntat de consensuar el nou text amb les paterneres i paterners que treballen pels nostres animals, hagueren organitzat alguna reunió prèvia, o hagueren enviat, encara que fos, un correu electrònic comunicant l’inici del tràmit de consulta pública no tindrien ara damunt la taula una ordenança que no va a cap lloc. Però este govern aposta per tot el contrari, a la pàgina web de l’Ajuntament no podem trobar cap referència al tràmit ni cap anunci, has de buscar i buscar fins que a la seu electrònica trobes el tràmit com si fos una llicència d’obres més o un tràmit administratiu qualsevol. El que dóna bona prova que no tenen cap interès en la participació de la gent en la seua governança”.

“És per això que des de Compromís per Paterna, i tractant-se d’un tema tan sensible per a la gent del nostre poble, demanem a l’equip de govern que atenga les al·legacions presentades per totes estes entitats i veïns i veïnes que sí que els preocupa realment el benestar animal i consensuen una nova ordenança innovadora i que permeta dir que Paterna és un poble respectuós amb els animals”, argumenten les fonts de la coalició.

Per concloure, el regidor de Compromís ha destacat que, “El cas de l’ordenança es suma al malestar d’aquestes associacions que defensen als nostres animals pel funcionament de l’actual servei de recollida gestionat per Gespa i que ha generat innumerables queixes en els últims mesos. Des de Compromís estarem vigilants per tal d’assegurar-nos que, ja que el servei costa molts més diners que quan ho gestionava Modepran, el resultat siga d’acord amb la despesa efectuada i s’ofereix-ca un servei de qualitat.