Compromís per Paterna presenta una moció de solidaritat amb el poble sahrauí

Compromís per Paterna ha registrat una moció amb la qual demanarà en el pròxim plenari municipal que el consistori paterner inste al fet que el govern central aprove el reconeixement de la República Àrab Sahrauí Democràtica. “Presentem esta moció per solidaritat amb el poble sahrauí després de la posició expressada pel Govern espanyol davant el conflicte del poble sahrauí amb el Marroc”, informa el regidor de la formació Juanma Ramón.

 

El mateix regidor destaca que “esta posició del president Pedro Sánchez està absolutament en contradicció amb la legalitat internacional. Ni Nacions Unides, ni la Unió Africana, ni la Unió Europea, la Cort Internacional de Justícia o la Cort Europea de Justícia no reconeixen cap sobirania del Marroc sobre el Sàhara Occidental”.

 

“Cal tindre en compte a més, la manera com s’ha fet públic el viratge de posicionament del president del Govern espanyol, amb unilateralitat per part d’un dels partits integrants del govern de coalició i sense informació, diàleg i consens amb les forces progressistes que sostenen, no només el Govern espanyol, sinó tants i tants governs de coalició arreu d’Espanya, com el del Botànic, coalicions de govern que estan funcionant adequadament per a donar solucions als problemes de la ciutadania i que no haurien de posar-se en perill per part de cap dels partits que les integren amb girs polítics inesperats, unilaterals i que erosionen la forma de treballar i la línia progressista i democràtica dels mateixos”, afirmen des de Compromís.

 

“Davant estos fets, a la moció que presentem instem al president Espanyol a rectificar públicament aquest canvi de posició i a treballar des de la responsabilitat legal i històrica per acompanyar el procés polític de negociació amb el nou enviat personal de Nacions Unides. D’altra banda també demanem que el govern espanyol facilite una solució definitiva al conflicte mitjançant la celebració d’un referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí” apunta Juanma Ramón.

 

“Per a Compromís és evident que esta moció ha de ser aprovada pel plenari municipal i esperem que siga per unanimitat. Paterna sempre ha mostrat la seua solidaritat i una especial sensibilitat cap al poble sahrauí, un fet que es demostra anualment amb la col·laboració que presta el nostre ajuntament al programa “Vacances en Pau” o a la “Caravana Solidària” que porta a terme l’ONG Sàhara Lliure de Paterna”, destaca Juanma Ramón per a concloure.