Consum gratifica amb una segona “prima Covid” de 300 euros els seus treballadors de tendes i plataformes i apuja els salaris un 1%

Consum gratifica amb una nova “prima Covid” de 300 euros de mitjana per persona els seus treballadors de tendes i plataformes logístiques, amb l’objectiu de compensar la dedicació i l’esforç duts a terme durant tot l’any 2020 amb motiu de la pandèmia.

Esta prima suposa un import de més de 4,7 milions d’euros, afectarà el personal operatiu de supermercats i plataformes, que representa el 95% de la plantilla, i s’abonarà en la nòmina de gener, dins de l’exercici 2020/2021.

Esta “prima Covid” se suma a l’entregada per la Cooperativa en el mes de març de 2020, que va suposar una gratificació mitjana de 283 euros per persona, també per al personal operatiu de supermercats i plataformes, la quantia de la qual va ascendir a 3,8 milions d’euros. En aquell moment va representar una compensació al gran esforç i dedicació duts a terme per la plantilla, majoritàriament personal operatiu, des que es va decretar l’estat d’alarma a Espanya el 14 de març.

A més, esta “prima Covid” se sumarà a la pujada salarial de l’1% aprovada per la Cooperativa per al 100% de la plantilla. Este increment, que començarà a aplicar-se des del mes de febrer, representa una inversió de més de 3,2 milions d’euros i suposa uns 185 euros bruts a l’any, de mitjana.

Generació d’ocupació rècord
Consum ha generat més de 1.400 llocs de treball durant l’any 2020 fins a arribar a una plantilla de més de 17.400 persones, a falta de concretar les xifres exactes, ja que l’exercici fiscal de la Cooperativa finalitza el 31 de gener de 2021. Açò suposa una xifra rècord en la generació d’ocupació estable i de qualitat, si prenem de referència els últims cinc anys, en els quals s’han generat més de 900 llocs de treball, de mitjana, a l’any.

El 2020 també ha sigut un any rècord quant a contractes realitzats a causa de la pandèmia. Per este motiu, Consum ha contractat 6.149 persones i ha efectuat 2.873 ampliacions de jornada des que va començar la crisi sanitària.

Renovació segell Top Employers
A més, Consum ha renovat el segell Top Employers, per octau any consecutiu, fet que consolida la Cooperativa com una de les millors empreses per a treballar a Espanya. Esta certificació avala les bones pràctiques en matèria de recursos humans de les organitzacions i valida la gestió de la Cooperativa en matèria de personal, pel fet de ser una empresa que oferix condicions laborals excel·lents, ajuda i fomenta el talent, s’esforça per millorar les pràctiques cap als seus treballadors i els permet evolucionar constantment.