Convocada una concentració a València pel tancament de la central nuclear de Cofrents

La plataforma Tanquem Cofrents, que integra als principals grups ecologistes valencians, així com a distints sindicats, organitzacions ciutadanes i forces polítiques, convoca una concentració este dissabte 9 de juny. Concretament de 18:00 a 20:00 hores junt al Pont de l’Exposició. El lema de la convocatòria és «Per l’ús de les energies renovables i el tancament de la central nuclear de Cofrents».
Durant la concentració es realitzaren diferents activitats, com per exemple una performance amb globus gegants, un taller d’activitats per a xiquets o la filmació d’un vídeo. En este audiovisual els assistents a l’acte que així ho desitgen podran explicar i difondre els avantatges que disfrutarem tota la ciutadania quan la central de Cofrents haja tancat. La concentració conclourà amb la lectura d’un manifest a favor de les energies renovables.
Des de la plataforma Tanquem Cofrents fem una crida a la participació massiva en esta convocatòria, ja que ens trobem en un moment crucial per a determinar el futur de l’energia nuclear a l’Estat espanyol i el model energètic amb el qual anem a fer front al Canvi Climàtic durant les pròximes dècades. La majoria de llicències de funcionament de les nuclears espanyoles expiren en tres o quatre anys. Així que tenim l’oportunitat de tancar-les i apostar per un sistema elèctric sense nuclears, tal i com ja han fet altres països Alemanya, Bèlgica, Suïssa o Taiwan. Però, açò només serà possible amb la presió ciutadana, ja que el lobby nuclear vol prorrogar el funcionament de les centrals durant, com a mínim, una dècada més.
Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *