Convocades concentracions per al divendres als Ajuntaments de tota la Comunitat per demanar un finançament just

El proper divendres 16 de novembre a les 12:00 horas s’ha convocat una concentració als Ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana per demanar un finançament just i una reforma del sistema d’inversions de l’Estat.

Totes i tots a una veu demanen:

Una reforma immediata del sistema de finançament que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, que possibilite als valencians i a les valencianes tenir uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies.

Un repartiment de les inversions i una execució que acabe amb el dèficit inversor al nostre territori, que compense en tot cas la insuficiència inversora en els últims anys i dedique una quantitat de recursos ajustada al nostre pes poblacional.

El reconeixement dels dèficits de finançament acumulats directament pel mal funcionament dels diferents sistemes de finançament, i l’establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no nasca llastrat per la injustícia diferida dels anteriors.

Aquesta iniciativa es remunta a l’abril de 2016, quan la Generalitat Valenciana va promoure la recollida de signatures a favor d’un manifest que portava per títol “Per un finançament just”. Més de 600 entitats valencianes, entre les quals hi hagué més 300 ajuntament valencians, el van subscriure. Posteriorment, a les Corts Valencianes s’han pres per unanimitat diferents acords, amb data 22 de febrer de 2017 i 5 d’abril de 2017, respecte a aquesta necessitat de revisar el sistema de finançament de l’Estat.

La manifestació del proper 16 de novembre serà una oportunitat única per unificar veus i demanar tots a una un tracte just per a l’autonomia valenciana per part del Govern central.

 

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *