El CEIP Jaume I de Paiporta, exemple de col·legi públic

Aquest matí han començat les classes més de 700.000 estudiants de la Comunitat Valenciana. La vicepresidenta Mónica Oltra i el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, han visitat aquest matí el CEIP Jaume I de Paiporta acompanyats per l’alcaldessa de la població, Isabel Martín i la directora i docents del centre.

No és casualitat la visita de la vicepresidenta i del conseller a aquest centre, que lluny de ser un dels centres nous que s’han fet aquest any, és un centre de més de 40 anys al qual està previst que pròximament s’escometen obres d’accessibilitat . «No és casual la visita a aquest col·legi», explicava Marzà, «aquest centre treballa per projectes pedagògics, treballs transversals i crea comunitat entre els estudiants, el professorat i les famílies. Així és l’educació que ens agrada, la que fa dels xiquets i xiquetes ser crítics, lliures i feliços «.

El CEIP Jaume I de Paiporta desenvolupa al llarg de curs projectes i, a més, fa que els alumnes no només treballen amb els companys de la seua mateixa edat sinó que també ho facen amb xiquets i xiquetes d’altres cursos i diferents edats. «Som una gran família» explicava Yolanda una estudiant de sisè de primària a Marzà i Oltra en ser preguntats pel que més els agrada del seu col·legi.

En la mateixa línia la vicepresidenta Mónica Oltra ha explicat que «durant molts anys s’ha parlat de les rajoles i del ciment a les aules, però no s’ha parlat de l’important que és el que passa dins d’elles. El govern del Botànic ha atès al més urgent, a l’eliminació de barracons i a la posada a punt de les escoles, cosa que no es va d’haver permitit mai. Encara falta per fer, però el camí està ja encarrilat, i ara és moment de centrar-se en el que passa dins de les aules i que de manera els xiquets i xiquetes estàn après, perquè la criança, també dins de l’escola, és molt important per a la societat del futur «.

Els dos responsables autonòmics també han destacat l’augment de professors en els centres, la posada en marxa d’aules de 0 a 3 anys o la creació de 1400 unitats més.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, també va voler agrair a la Conselleria la visita a Paiporta i a aquest centre ja que «és una escola amb solera i això cal posar-ho en valor». Martín ha recordat que «per a l’Ajuntament de Paiporta l’educació també és important per això, dins de les nostres competències, hem augmentat aquesta legislatura considerablement la partida destinada a manteniment dels centres passant de 12.000 a 100.000 euros» i ha agraït la «estreta col·laboració per a la millora de l’educació de la Conselleria i de la Diputació «.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *