El director de la Unió Musical d’Alaquàs dirigeix per uns dies l’orquesta sinfònica Julio Fonseca a Costa Rica

El director de la Unió Musical d’Alaquàs, Enric Parreño, es troba des del passat 9 de juliol a Costa Rica immers en un campament musical que integra experiències rítmiques de totes les seus del SiNEM (Sistema Nacional de Educación Nacional). Durant la seua estada al país centreamericà, Parreño serà l’encarregat de dirigir l’Orquesta Sinfónica Julio Fonseca, una agrupació creada a 2013 que està conformada per 150 músics i s’erigeix com una part essencial del programa d’ Orquestas Nacionales del SiNEM.

L’OJF funciona com un programa de formació i preparació pels joves que formen part del SiNEM i volen complementar la seua educació orquestal. Aquest tipus de campament és subvencionat pel programa Iberorquestas i l’ Instituto Nacional de las Artes Escénicas y la Música (España), a més de comptar amb la presència de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE).

Els músics que participen a la trobada, al voltant de 90 joves entre 15 i 18 anys, realitzaran diversos tallers, alhora que gaudiran d’una àmplia oferta d’activitats culturals i presentacions artístiques. El programa musical tancarà amb una gira de concerts gratuïts on participaran el mestre Gerald Brown qui dirigirà l’Orquesta Nacional Infantil Carmen Lyra i el director Enric Parreño que estarà al front de la Orquesta Julio Fonseca. Les actuacions tindran lloc el 14 i 15 de juliol, respectivament.

Aquesta és la tercera volta que Parreño viatja a Costa Rica. La primera vegada va ser a l’agost de 2015 quan va visitar el país per participar en la Yamaha Brass Academy i on va dirigir la Banda de Conciertos de Limón acompanyat pel trompetista Giuliano Somerhalder. A novembre, el director va tornar per posar-se davant una de les orquestes del SiNEM formada per joves músics de Costa Rica i Panamà.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *