Entrega dels primers premis a emprenedors i a la gestió empresarial a Catarroja

Catarroja ha donat a conéixer els guanyadors de la primera edició dels Premis Emprén. La iniciativa, sorgida de la regidoria d’Impuls Econòmic de l’Ajuntament, tenia l’objectiu de fomentar l’ocupació a través de l’emprenedoria, reconéixer a les persones amb iniciativa emprenedora i la trajectòria de projectes empresarials innovadors.

El dijous 19 a les 19 hores, el Teatre Auditori de Catarroja (TAC) va acollir l’acte amb què es tancava la Setmana de l’Economia Local, que ha comptat amb ponències, taules redones i diversos tallers. L’Associació Empresarial de Catarroja (AECA) i l’Associació de Comerciants i Xicotets Empresaris (ACYPE) també han aprofitat l’ocasió per a atorgar els seus guardons.

L’Ajuntament, a través de les associacions d’empresaris i comerciants locals, ha volgut reconéixer alguns dels seus socis pels èxits aconseguits amb la seua activitat, així com per la seua implicació amb l’associació. Els premiats d’AECA han sigut Diseños Ergonómicos D-108, Encuadernaciones Gómez i Comiave. Perfumarte Catarroja i Terra Dolça han sigut els premiats per ACYPE.

Per la seua banda, els premis organitzats per la regidoria d’Impuls Econòmic comptaven amb tres categories: Premi a la creació d’empresa nova, Premi a la trajectòria empresarial i Premi a la creació d’empreses per dones. En total, s’havien presentat 18 candidatures.

Cerveza Antiga Artesana s’ha fet amb el primer premi, de 2.000 €, a la categoria de Creació d’Empresa Nova. El segon premi, de 1.000 €, ha sigut per a Nat Cosmética Natural.

El primer premi a la Trajectòria Empresarial, dotat amb 2.000 € ha sigut per a Productos Velarte, que va donar íntegrament l’import a Cáritas. Manipulados Catarroja, d’altra banda, ha aconseguit el segon premi de 1.000 €.

Per últim, Nineta Clothes s’ha fet amb el primer premi, per valor de 2.000 €, a la categoria d’Empresa Creada per Dones. El segon lloc ha sigut per a Papallona, Psicologia i Educació que van ser guardonats amb 1.000 €.

El jurat estava constituït per representants de Florida Universitària, Caixa Popular, del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Catarroja i del Fòrum Empresarial de l’Horta Sud. Els criteris que van tindre en compte són la viabilitat tècnica i econòmica de les empreses, la creació de llocs de treballs i la innovació, entre d’altres.

Setmana de l’Economia Local

L’acte d’entrega de guardons ha sigut l’últim de la Setmana de l’Economia Local celebrada a Catarroja. Des del dilluns 16, el TAC va acollir diverses ponències, taules redones i tallers en relació amb el turisme, el comerç electrònic, la innovació i l’ocupació.

D’especial rellevància va ser el Foro d’Ocupació i Empreniment, del dimecres 18, amb més de 100 entrevistes de treball, 7 xerrades i 11 stands informatius.
L’activitat va contribuir a fer que les persones aturades del municipi estigueren més a prop d’aconseguir el seu objectiu professional.

Unes 200 persones van participar en la jornada en què es van organitzar tallers i conferències sobre tècniques per a la millora de la seua ocupabilitat, impartits per reconeguts experts en la matèria. També es van portar a terme processos de selecció amb els responsables de recursos humans de diferents empreses com Decathlon, Bricomart, Adecco, Randstad, Servalid i Grupo Aldia i es va donar assessorament i informació per entitats com el Servef, Europe Direct, Florida Universitària i Fundació Cepaim.

La regidora d’Impuls Econòmic, Lorena Silvent, s’ha mostrat “satisfeta” amb els resultats de la Setmana de l’Economia Local. “Hem aconseguit demostrar que la col·laboració entre l’administració, les entitats privades i empreses i comerços locals és possible i, a més, molt productiva”, ha declarat. Així, Silvent considera que s’ha arribat a un “punt de trobada” on reflexionar “sobre els problemes i preocupacions que es presenten i com solucionar-los”.

La Setmana de l’Economia Local es consolida amb esta segona edició que ha comptat amb “una bona acceptació”, segons la regidora d’Impuls Econòmic. “Des de l’Ajuntament ens comprometem en seguir treballant en crear ocupació i potenciar el teixit econòmic local i, en este sentit, les jornades han sigut molt profitoses i esperem repetir-les l’any que ve”, ha explicat Lorena Silvent. Així mateix, ha destacat la importància de “reconèixer les persones anònimes que treballen, donen treball i impulsen l’economia catarrogina amb la seua activitat”, en relació amb els premis Catarroja Emprén.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *