‘Hola Ceràmica’, jornada de portes obertes a Manises

Manises torna a unir-se a la iniciativa «Hola Ceràmica!» que des de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial «Ciutats de la Ceràmica» (AeuCC) es va crear l’any passat per donar visibilitat al sector ceràmic.

Per a aquesta 2a edició d’«Hola Ceràmica!», les Regidories de Turisme i Promoció de la Ceràmica de l’Ajuntament de Manises han organitzat una jornada de portes obertes als tallers ceràmics del municipi. Una activitat, programada per al pròxim 9 de juny de 10 a 14 hores, que té la finalitat d’apropar al públic què és l’artesania ceràmica i com es treballa a la ciutat de Manises.

Per això, durant aquesta jornada es podrà visitar, de manera totalment gratuïta, l’interior de sis tallers manisers per conéixer de prop el treball dels seus artesans. A més a més, i per a fer més còmoda l’activitat, hi haurà disponible un tren turístic que farà el recorregut per aquests sis tallers.

«La Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez», on a més de visitar el taller i la seua col·lecció museogràfica de ceràmica valenciana, es projectarà el documental «Reflejos de Manises» de l’any 1940.

A «Ceràmiques Pepe Royo» es durà a terme una demostració sobre el procés creatiu d’un alfabeguer. Pel que fa al taller «Arturo Mora – La Ceràmica de Reflex Metàl·lic de Manises», a banda de mostrar el seu espai de treball i el procediment d’elaboració del reflex daurat, es convidarà al públic assistent a tornejar.

«Associació Valenciana de Ceràmica Avec-Gremi» ha organitzat una sèrie de tallers on els artesans, ceramistes i col·laboradors de l’associació realitzaran diverses demostracions: de terrisseria a càrrec de «Drac Ceramic», d’elaboració de flors en porcellana per «Porcellanes Mercedes», de la tècnica del vímet ceràmic de Vicente Martínez i Rosa Cordero, d’ornamentació de peces d’Antonio Cordero, i de decoració d’un taulell d’estil socarrat dirigit per Francisco Álvarez.
Per a conéixer de prop el procés d’elaboració de la pisa groga, «Ceràmiques Palanca» obrirà les seues portes i els assistents també podran repassar en el torn. Per últim, aquesta jornada de portes obertes finalitzarà amb una demostració ceràmica a càrrec de «Domanises – Taller Creatiu».

«Manises s’ha tornat a sumar a «Hola Ceràmica!» perquè hem de continuar treballant per fer valdre el nostre recurs cultural per excel·lència que és la ceràmica. Per això, amb aquesta jornada de participació gratuïta pretenem apropar al públic en general com es treballa la ceràmica a la nostra ciutat i quins són els principals representants manisers d’aquest art», han coincidit en afirmar els regidors de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, i de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Javier Mansilla.

Per a poder accedir als tallers cal inscriure’s prèviament a www.manisesturisme.es. Per altra banda, per a apuntar-se al tren turístic serà necessari contactar amb Tourist Info Manises.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *