Isabel Martín: «Des d’ara i en els pròxims mesos i anys, les prioritats seran l’eixida de la crisi amb justícia social»

Paiporta celebrarà enguany any el 9 d’Octubre amb grans mesures de seguretat. La població porta anys celebrant aquest dia amb música valenciana per a totes les edats.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín, a El Meridiano enguany “hem programat un matí d’activitats enfocades al foment de les tradicions valencianes i de la nostra llengua, amb l’actuació del Grup de Danses de Sant Roc, pels carrers del poble, i la banda Ramonets, al poliesportiu. Esperem que siga una èxit i per això posarem molta cura en el respecte a les mesures sanitàries per a previndre contagis de coronavirus Covid-19”.

La cultura és un dels sectors més perjudicats per l’actual situació, i les mesures de seguretat seran presents en tots els actes que es realitzen. Paiporta aposta per no deixar enrere la cultura i seguir programant complint estrictament per les normes de seguretat. «Som molt conscients de les dificultats per les quals travessa el sector cultural, les creadores i creadors i els equips tècnics que els acompanyen, i anem a fer-los costat tant com puguem des de l’Ajuntament. Pràcticament des de la desescalada, a poc a poc i amb totes les mesures de seguretat sanitària, hem organitzat activitats de manera transversal des de totes les àrees municipals. Tant des de Cultura com des de Joventut i Esports, i AVIVA. Prompte anunciarem la programació de l’Auditori i el Museu, i apostarem fort des de totes les àrees per oferir a la ciutadania alternatives culturals que considerem molt necessàries en estos temps que vivim”, explica l’alcaldessa.

Full de ruta
Els propers mesos són d’incertesa, aquesta situació fa que tots els ajuntaments hagen hagut de modificar el seu full de ruta. També Paiporta. L’alcaldessa de la localitat afirma que “la pandèmia ha trastocat tots els plans que teníem, però hem reaccionat a temps i el pressupost d’enguany està ja encarrilat i bolcat totalment en ajudes d’emergència per a les persones més necessitades, ajudes per a empreses i treballadores i treballadors autònoms, i mesures sanitàries per a neteja d’escoles i centres educatius. Les prioritats absolutes del govern de Paiporta, des d’ara i en els pròxims mesos i anys, seran una eixida de la crisi amb justícia social, que ningú es quede enrere; la lluita contra el canvi climàtic, i abordar les inversions que necessita el poble, com són el centre de dia de Vil·la Amparo o el pavelló i zona verda i esportiva”

Ajudes
En aquest sentit i ja de cara a l’any que ve, les prioritats de l’Ajuntament de Paiporta aniran encaminades a les persones més vulnerables. “La situació provocada pel coronavirus i el seu impacte sobre l’economia marcaran la línia que seguirem”, explica l’alcaldessa, “en el sentit que, per exemple, enguany hem hagut de triplicar sobre la marxa el pressupost d’ajudes d’emergència. Eixa és una realitat que afrontarem amb una perspectiva més clara al 2021, amb temps per a preparar-nos. Hi ha altres factors com la suspensió recent de la regla de despesa per part del govern central, que ens obri també tot un ventall de noves actuacions sobre les que treballarem en les pròximes setmanes, ja que gràcies a la bona gestió dels últims cinc anys tenim 8,7 milions de romanent de tresoreria que aniran destinats també a ajudes i inversions, a millorar els serveis que ofereix l’Ajuntament i la qualitat de vida de la ciutadania paiportina”.