Juanjo Civera, regidor de Cultura de Foios: «Apostem pel concepte de cultura segura i Escènia és el vaixell insígnia de la cultura de Foios»

Tot i la crisi sanitària han pogut mantenir Escènia.

Sí, apostem pel concepte de cultura segura i les mesures que havíem de dur a terme eren totalment assumibles. Vam haver de canviar la data del festival i traslladar-la a setembre, hem canviat també d’emplaçament i hem preparat un format més reduït. Tot està a punt complint amb les mesures que marquen des de la conselleria de Sanitat, ja que no volíem perdre el que és el «vaixell insígnia» de la cultura de Foios: Escènia.

Quines novetats presenta aquesta edició?

Les novetats estan marcades pel moment Covid. A efectes culturals, hem hagut de retallar de 7 o 8 dies a 4 les sessions, i, la novetat més destacable és que el lliurament de premis i la clausura seran el diumenge dia 20 i es faran de forma telemàtica.

Què li diria als veïns i veïnes perquè acudisquen als espectacles?

Els diria que nosaltres apostem per la cultura segura i hem implementat una sèrie de mesures que fan que acudir al teatre siga segur. Esperem un Escènia carregat de teatre, art, cultura i sentiment.

Durant el confinament Foios ha continuat apostant per la cultura, de quina manera?

Durant el confinament traslladem a les xarxes socials la fira gastronòmica Ben Cuit, la gent va poder pujar les seues obres culinàries a les xarxes i vam fer un sorteig de llibres de cuina. També vam celebrar el 23 d’abril el dia de el llibre. I per animar als més menuts perquè dibuixaren el que veien des de la finestra vam posar en marxa la campanya «dibuixa Foios des de la finestra». Totes aquestes activitats les vam fer per fomentar la cultura i entretenir, perquè cadascú aportarà el que estava vivint en el seu dia a dia, amb la lectura, la gastronomia i amb el dibuix.

I després de Escènia, quines activitats culturals hi ha previstes?

A partir del dia 2 d’octubre començarem la setmana cultural del 9 d’octubre, que la celebrarem en la seua part cultural, no en la festiva. Les paelles del dia 9 d’octubre i l’orquestra estan suspeses. El dia de la Comunitat tindrà lloc el concert de Pep Gimeno «El Botifarra». El dia 2 d’octubre s’inaugurarà la sala d’exposicions nova que estem fent a la Casa de la Cultura i després hi haurà un concert del grup El Diluvi. Properament també serà el lliurament de premis Foios Cultural 2020, que encara no hem fet pública.