«La Festa de la Marató» torna a València

La Marató València Trinidad Alfonso torna a València este cap de setmana. El diumenge se celebra la 38a edición, amb un canvi de data a causa de la celebració a Xest del Grand Prix Motul de MotoGP. A més de la mítica prova de 42,195 quilòmetres, la ciutat també acollirà paral·lelament la 10K València Trinidad Alfonso.

La presentació de l’anomenada «Festa de la Marató» ha tingut lloc a l’Auditori Santiago Grisolía del Museu Príncipe Felipe amb la presència de regidora d’Esports, Maite Girau, el president de SD Correcaminos, Paco Borao; i la directora de la Fundación Trinidad Alfonso,  Elena Tejedor.

La regidora Maite Girau ha destacat que «la participació de dones continua pujant i hi haurà un nou rècord de dones aquest 2 de desembre». La Marató compta amb un 17% de participació femenina i un 47% en la 10K. En la seua intervenció, Girau ha assenyalat també l’elevada ocupació hotelera que viu la ciutat amb motiu de la prova (un 93 %). «València és un autèntic reclam en l’àmbit esportiu que visitaran més de 50.000 persones», ha conclòs.

S’ha posat l’accent principalment en el nou rècord d’inscrits de la Marató i el nou registre de participació estrangera (un 36 %) amb quasi 8.000 corredors de 90 països diferents.

Esta edició de la Marató estrena un nou recorregut més recte, en el qual s’han eliminat diversos girs en un circuit amb tan sols 34 girs, front als 44 que hi ha hagut la resta d’edicions. Es busca ocasionar un menor impacte en el trànsit de la ciutat, per la qual cosa que s’han alliberat vies com l’avinguda Pío Baroja, el Pont 9 d’Octubre o l’avinguda Tres Creus, entre altres.

A més, enguany com a novetat, per què totes les organitzacions, associacions o fundacions pogueren tindre igualtat d’oportunitats per a optar a ser entitat solidària, es va decidir fer un procés de selecció lliure. La Fundación Pequeño Deseo va ser triada com a entitat solidària per a la Marató 2018.

 

TALLS DE TRÀNSIT I APARCAMENTS

Els efectes de la Marató sobre el trànsit començaran hui divendres 30 a partir de les 22:30 hores. Es tancarà el Pont de Montolivet en ambdós sentits i el vial dret de l’avinguda del Professor López Piñero, en sentit cap al centre.

Pel que fa al dissabte 1, a partir de les 7:30 h es tancarà l’Albereda, des del Pont de Montolivet fins el Pont de l’Assut de l’Or, amb sentit del centre comercial Aqua per a la realització de la MiniMarató, fins les 15:00 h. A partir de les 15:00 h començarà el muntatge propi de la Marató que afectarà les avingudes Institut Obrer de València i Professor López Piñero, tot i que no es tallarà el trànsit.

A partir de les 6:30 h del diumenge s’habilitaran 7.000 places d’estacionament al pàrquing del cementeri general, del centre comercial Aqua, de l’Oceanogràfic i l’Alqueria del Basket per a proveir les zones adjacents.

Quant al transport públic, totes les línies de l’EMT oferiran un servici gratuït el diumenge des de l’inici de la carrera fins les 16:00 h. Les línies 35, 95 i 99 actuaran amb servici especial d’alta freqüència des de les 5:45 fins les 8:00 h, mitja hora abans del començament de la Marató.

L’organització de la competició ha habilitat un compte de whatsApp amb el número 672 11 42 01 i la direcció electrònica info@ciudaddelrunning.com per a l’atenció al ciutadà.

 

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *