La Festa de la Primavera d’Alaquàs congrega a milers de persones

L’Ajuntament d’Alaquàs va celebrar el dissabte 9 de maig la XX Festa de la Primavera d’Alaquàs, una de les activitats més tradicionals i amb més èxit d’Alaquàs donat l’alt índex de participació de la ciutadania. Milers de persones, entre associacions, entitats i veïns i veïnes participen i s’involucren cada any en aquesta jornada dividida en tres espais: infantil, jove i solidari, format per la Diada Solidària i el Joc Solidari.

 

Les activitas s’iniciaren amb la benvinguda de tot l’alumnat participant en una nova edició del Joc Solidari organitzat per la Comissió Solidària. A les 10 hores es va iniciar el Joc Solidari, una de les activitats centrals dins dels projectes de cooperació internacional posats en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs i que està organitzat conjuntament amb la Comissió Solidària. L’objectiu d’aquesta activitat és recaptar fons per a projectes que aniran destinats a països del tercer món i consisteix en ensenyar els xiquets i xiquetes, a través de proves i jocs, les diferències que hi ha als cinc continents. Els participants d’aquest Joc Solidari juguen per aconseguir diners que cada centre destina a un projecte seleccionat i respecte al qual s’ha treballat prèviament a les aules.

 

A les 11 hores del matí va començar també la tradicional Diada Solidària, una seguida d’activitats solidàries, venta de productes i tallers i la possibilitat de menjar al parc una ració de paella solidària amb beguda, amb l’aportació de 3 euros. Els diners obtinguts en aquestes activitats aniran destinats al projecte ALAQUÀS SOLIDÀRIA.

 

Al mateix temps s’iniciaren les activitats de l’espai infantil i jove en les que van participar nombrosses associacions i entitats d’Alaquàs. En aquest espai es van oferir tallers d’oci, atraccions, competicions esportives, regals i degustacions gastronòmiques.

 

A partir de les 12 hores es van donar a conèixer els participants del Joc Solidari, que arreplegaren els xecs simbòlics amb els que col·laboran en diferents projectes de cooperació internacional. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va rebre a l’escenari a tots els col·legis participants així com també a les entitats col·laboradores.

 

Així, el col·legi Madre Josefa Campos destinarà enguany la seua ajuda a la casa d’acollida Madre Josefa Campos de Perú a través l’Associació Solidària Madre Josefa Campos; el col·legi Mare de Déu de l’Olivar contribuirà amb els seus diners amb atenció a dones victimes de violencia de les guerrilles, a Granada, Colombia, a través de Mans Unides d’Alaquàs. Els col·legis Bonavista i Sanchis Almiñano faran la seua aportació al projecte de construcció d’una biblioludoteca comunitària a Cercado, República Dominicana a través de l’ONG De mi Casa a Tu Casa. El col·legi González Gallarza destinarà els seus diners al projecte de manteniment del Centre d’Experimentació i Formació Agrícola Rasd de Tindouf (Argèria) de Gent Solidària de l’Horta Sud; els col·legis Ciutat de Cremona i Vila d’Alaquàs col·laboraran amb el projecte “0 accidents es possible a FASS” amb Jarit, Associació Civil.

 

En la jornada es va donar a conèixer l’acta del lliurament dels premis XXXII Concurs de Plàstica i Literartura Infantil El Teuladí 2015.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *