La Mesa de Cooperació Social de Paiporta continua treballant per als més necessitats

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Paiporta, Vicent Ciscar, ha participat, aquest dijous, en la reunió de la Mesa de Cooperació Social del mes de gener. Aquesta mesa ha estat impulsada en els últims mesos per la regidora de Cooperació Social i Voluntariat, Isabel Martínez, amb la missió de buscar vies de col·laboració efectives entre les entitats benèfic-assistencials i l’Ajuntament.

Vicent Ciscar ha assistit a la reunió per a informar de l’oferta formativa del centre d’ocupació, al temps que ha escoltat les propostes de Càritas i Creu Roja sobre formació en dos eixos diferenciats: Formació basada en  “prioritats per viure”,  enfocada en aspectes com hàbits d’higiene, hàbits saludables d’alimentació, cuina i estalvi domèstic, i  formació basada en la reinserció laboral, com és el treball en equip o l’abordament d’una entrevista de treball, aquesta última basada en tècniques com el ‘role play’.

El regidor s’ha mostrat obert a rebre propostes formatives per al curs 2016, plantejades per les dues organitzacions, per millorar les possibilitats de reinserció laboral per a aturats de llarga durada i persones en risc d’exclusió social. Aquesta formació es podria impartir fent servir les instal·lacions de l’ajuntament al centre de formació.

D’altra banda, ambdues organitzacions benèfic-assistencials han plantejat la possibilitat que les famílies assistides per elles tinguen accés a aliments frescos que, per les seues característiques, no és possible repartir des dels bancs d’aliments.  El regidor ha proposat l’estudi d’un model de conveni amb els comerços locals que permeta l’adquisició de productes peribles a aquestes famílies.

En les pròximes reunions de la Mesa de Cooperació de Paiporta s’aniran concretant les propostes plantejades.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *