L’Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta premia l’ús de la llengua en Falles

L’Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta premiarà per tercer any l’ús del valencià en les Falles. Com ja va succeir el 2017, al guardó per l’ús de la llengua en les llegendes dels monuments se suma el de l’ús en la Cavalcada del Ninot. A més, AVIVA posa en marxa la campanya ‘Llig en valencià llibrets de falla’, amb la qual es facilitaran al públic els llibrets de les sis comissions de Paiporta en dependències municipals: la Biblioteca Municipal, el Museu de la Rajoleria, o la seua pròpia seu al consistori.

El premis tindran una dotació econòmica de 200 euros per al monument gran, i 100 per al menut. En el cas de la Cavalcada del Ninot, el premi serà de 300 euros per a la comissió guanyadora. En tots els casos s’adjuntarà un banderí acreditatiu del guardó, que s’entregarà en l’acte de lliurament de premis, el 16 de març, a l’esplanada de l’Auditori Municipal.

Els criteris de valoració de les llegendes de les falles i l’ús de la llengua en la Cavalcada del Ninot seran la qualitat del valencià d’acord amb els criteris de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), entitat que, per llei, té atribuïda la competència de determinar la normativa oficial del valencià. A més, es puntuarà la correcció lingüística i la quantitat dels textos, la qualitat d’aquests, l’ús de l’enginy i la sàtira, i la coherència intertextual.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *