L’Ajuntament d’Alboraia obri el termini per a l’adjudicació dels horts socials municipals

El consistori d’Alboraia posa a disposició 22 parcel·les on els ciutadans puguen desenvolupar una activitat lúdica i productiva amb valors saludables i ambientals.

Els Horts Socials Municipals són un sistema que permet el cultiu individual o col·lectiu de parcel·les menudes de terra mitjançant l’ocupació de tècniques de cultiu ecològic.

Per a poder adquirir una de les parcel·les el sol·licitant ha de complir un dels següents requisits; estar aturat, ser jubilat o pensionista, públic en general o ser una associació o col·lectiu sense ànim de lucre. I a més només es podrà presentar una sol·licitud per unitat familiar.

 

Finalitat dels horts públics
Els objectius que persegueix el Consistori amb la creació d’aquestes horts són:
– Recuperar i conservar valors culturals de l’Horta: aquests espais impliquen la conservació de la biodiversitat a través de la recuperació de camps en desús i la posada en valor de varietats hortícoles autòctones i tradicionals, així com promoure les tradicions agrícoles.

– La sensibilització dels ciutadans per a conservar i difondre els valors ecològics, culturals i paisatgístics.

– La labor social: es promouen les relacions personals intercanviant consells i productes.

– La producció per a l’autoconsum.

– Beneficia la salut dels usuaris i de l’entorn: A través de la creació dels horts es promou l’alimentació més sana i canvis més saludables en els hàbits de consum.

 

Sol·licita informació

Els veïns i veïnes que estiguen interessats a sol·licitar un dels Horts Socials Municipals, podran trobar tota la informació detallada en la pàgina web de l’Ajuntament d’Alboraia; www.alboraya.org

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *