L’Ajuntament instal·la radars fixos en l’entrada de quatre tunels de València

La Regidoria de Protecció Ciutadana ha instal·lat quatre radars fixos a la ciutat, «una actuació, destinada a previndre accidents causats per l’excés de velocitat, que té també una finalitat pedagògica», tal com ha assegurat la regidora Anaïs Menguzzato. Els nous radars s’han situat en l’entrada dels túnels de l’avinguda del Cid i l’autopista del Saler, en la Ronda Nord sentit cap al mar, i l’avinguda de les Corts Valencianes, en el sentit d’entrada».

Tal com ha explicat la delegada de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, «els radars fixos complixen amb una funció preventiva perquè estan anunciats amb anterioritat a l’entrada del túnel i, per això, esperem que els conductors i conductores reduïsquen la velocitat». D’esta manera, ha afegit, «estarem més prop d’aconseguir l’objectiu de reduir al màxim el nombre de víctimes d’accidents, l’objectiu de 0 morts».

Menguzzato ha explicat que, a pesar que els túnels no són els llocs en els quals es registren més accidents «sí que està comprovat que són l’enclavament més perillós, i per això hem pres la decisió de posar-los en estos quatre punts de la ciutat». Segons la regidora, «l’objectiu de posar en marxa els radars fixos a València és reduir els accidents, especialment els que són greus o els que causen morts».

La instal·lació dels nous radars ha suposat una aportació municipal de 141.023,88 euros. El seu condicionament es complementarà amb els radars portàtils de la Policia Local que, habitualment, se situen en la zona del centre urbà, en els marges de l’antic llit del riu Túria, en la Ronda Nord i en el Bulevard Sud.

En comparació amb les dades del passat 2017, enguany s’ha observat una disminució d’accidents de trànsit sense ferits: fins al passat 31 d’octubre el nombre d’accidents sense víctimes es va situar en 4.097, enfront dels 4.255 accidents sense víctimes de l’any anterior durant el mateix període.

Quant als accidents de trànsit amb ferits, fins al 31 d’octubre d’enguany s’han registrat 2.710, una xifra una mica superior al mateix període de l’any passat, que va ser de 2.607. Respecte a les víctimes mortals en accident de trànsit, el número d’elles registrat en els 10 primers mesos de cada any, 2017 i 2018, ha sigut el mateix, 12 persones mortes.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *