Manises instal·la tretze desfibril·ladors semiautomàtics als seus edificis municipals

L’Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria de Salut Pública, ha instal·lat tretze desfibril·ladors semiautomàtics (DESA),11 fixos i 2 mòbils, per a millorar l’atenció davant situacions d’emergència.

Les dues unitats mòbils corresponen a les que ja es van instal·lar als cotxes de Policia Local i Protecció Civil. La resta s’han col·locat en diferents edificis municipals: el poliesportiu municipal (dues unitats), el pavelló Alberto Arnal, la Ciutat de l’Oci i l’Esport, el Trinquet, l’Ajuntament, la Casa de Cultura, l’Auditori Germanies, l’edifici El Molí i la zona comú que existeix entre el CEIP Benjamín Benlloch i el CEIP Rodríguez de la Fuente.

«Amb aquesta mesura es pretén garantir una cosa tan substancial com la seguretat de les persones ja que la majoria de les morts evitables es deuen a malalties coronàries que es produeixen en el mitjà extra hospitalari», ha explicat la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Manises, M.ª Irene Camps.

Diversos estudis científics han demostrat l’efectivitat d’aquests desfibril·ladors ja que s’ha comprovat reiteradament que poden salvar la vida a persones que pateixen una fibril·lació ventricular. Així mateix s’ha corroborat l’escàs risc de la seua utilització en els programes d’atenció immediata realitzats per personal no sanitari en espais públics. És per aqueix motiu que s’està formant al personal de l’Ajuntament que treballa en aquests espais perquè sàpien utilitzar els desfibril·ladors correctament en cas d’emergència.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *