Manises modernitza la decoració de les carroses per a la tradicional Cavalcada de la Ceràmica

Manises es prepara un any més per a la seua espectacular i històrica Cavalcada de la Ceràmica, organitzada per la Clavaria de les Santes Escudelleres Justa i Rufina, patrones dels ceramistes i de la ciutat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manises.

La Cavalcada de la Ceràmica arrancarà el dia 18 a partir de les 19 hores, des de la Plaça de la Llenya, passant pel carrer Molí de la Llum, Masia la Cova, Major i Avinguda Blasco Ibáñez.

Durant tota la setmana s’han estat preparant les carrosses de la Cavalcada de la Ceràmica que començarà el seu recorregut el proper dilluns 18 a les 19:00h a la Plaça de la Llenya de Manises. La centenària tradició innovarà enguany en els dissenys de les carrosses que estaran decorades amb graffitis.

Aquesta iniciativa de la Regidoria de Promoció de la Ceràmica en col·laboració amb la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Manises, tracta de donar un aire nou a un esdeveniment ancorat en la tradició des de fa més de cent anys.

Açò serà possible gràcies al maniser Álvaro Hernández Santa Eulalia, més conegut en el món de l’art urbà com ‘Avo’, el qual pinta graffitis des de fa deu anys i, al costat del seu amic Juan Antonio Sánchez Santos, ‘Pichi’, forma un duo conegut com ‘Pichi & Avo’. Els dos han tingut la possibilitat de treballar internacionalment en països com Estats Units, Anglaterra o Noruega realitzant murals a gran escala (23×12).

Avo ha estat tota una setmana preparant les carrosses a base d’spray i pintura acrílica amb la finalitat de modernitzar i pintar-les amb motius relacionats amb el món de la ceràmica tals com els socarrats, elements amb blau cobalt i figures ceràmiques entre altres. Haurem d’esperar fins el dilluns a les 19:00 hores, quan eixiran les noves carrosses al carrer per descobrir totes les sorpreses que ens depararà la Cavalcada de la Ceràmica d’enguany.

En paraules del duo “era una obligació realitzar-ho per i per al poble. Seria absurd fer una obra tipus capella Sixtina perquè la gent va a tocar i d’alguna manera maltractar l’obra”.

D’aquesta forma, la Cavalcada de la Ceràmica, declarada com a Festa d’Interès Turístic Autonòmic, cerca modernitzar-se amb un enfocament artístic diferent però que continuarà respectant el tradicional art local.

L’experiència i reconeixement internacional d’aquest dos artistes dins del món del graffiti fa que la seua presència en la Cavalcada de la Ceràmica supose un interès afegit a aquest històric esdeveniment.

També, per a la cavalcada d’enguany, els clavaris disposen d’entre 30.000 i 40.000 peces que repartiran des de vuit tractors. Com sempre, el plat commemoratiu de ‘els Santes’ amb la imatge i la data de l’any de la festa serà el més cobejat, juntament amb la ‘Escueraeta’.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *