Manises mostrarà la seua oferta de turisme experiencial a FITUR 2020

Manises estarà present en la 40ª edició de FITUR (Fira Internacional de Turisme de Madrid) que tindrà lloc del 22 al 26 de gener per mostrar als professionals. El municipi aposta un any més pel turisme experiencial, perquè totes les persones visitants siguen protagonistes del seu propi viatge i es porten un record de cada emoció viscuda. Les experiències que ofereix Manises estan vinculades amb la tradició ceràmica local, que ha deixat el seu segell tant en el paisatge urbà com en els usos, costums i festivitats, com la Festa i Cavalcada de la Ceràmica celebrada anualment al juliol. Les propostes són també sostenibles, ja que donen la possibilitat de gaudir de l’entorn natural més pròxim a la ciutat, el Parc Natural del Túria i el cultiu de l’Horta Valenciana.

En aquesta edició de FITUR, Manises ha presentat activitats de turisme experiencial centrades en l’artesania local: «Descobreix la pisa medieval daurada de Manises» en el taller Arturo Mora La Ceràmica de Reflex Metàl·lic; «Ceràmica de Manises, sentix-la!» per l’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremi; un taller-visita a Ceràmiques Palanca; «Encanta’t amb la Ceràmica» per EncisAR-TE; «Practica l’art de la Ceràmica» a càrrec de la Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez; «Experiència ceràmica entorn de terrissaire» oferit per Drac Ceramic; combina naturalesa, cultura, gastronomia i oci; «Ruta BTT + Ruta Cultural Ceràmica de Manises», una ruta cicloturista oferida per l’empresa manisera València Adventure i “Microceràmica”, del taller Aliarte Ceràmica.

Aquest any també es presentarà a la fira les línies estratègiques del Pla de Turisme 2019-2025, amb l’objectiu de reorientar la destinació Manises amb potencial turístic cap a un nou posicionament més equilibrat en el sector i diversificar, orientar, qualificar i dinamitzar l’activitat turística, en un context de qualitat de vida beneficiós per a veïns i turistes.

Amb aquest projecte es pretén estructurar la destinació turística Manises, al voltant d’un argument de consum com és la ceràmica, entre d’altres, amb la finalitat de produir i difondre el patrimoni cultural i etnogràfic del territori, i configurar una oferta d’oci atractiva a residents i turistes. Aquesta actuació ha estat possible gràcies a la visió de futur, consens municipal, planificació, i estructuració del producte turístic, pel qual aposta l’Ajuntament. El projecte començarà la seua implantació en breu i comptarà amb un projecte pilot el primer any per donar visibilitat a aquesta iniciativa.

Segons el regidor de Turisme i Promoció de la Ceràmica de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant (APM-Compromís), «es tracta de construir una guia de suport per gestionar el flux turístic d’una manera efectiva, racional i adaptada a les noves pautes de mercat, mitjançant el desenvolupament d’estratègies que puguen crear demanda al llarg de tot l’any».

Per últim, cal destacar que dijous 23 de gener coincidint amb el dia de la Comunitat Valenciana, Drac Ceramic estarà fent demostracions al torn duran tota la jornada i pel que fa al folklore el grup de Dansa i Rondalla Repicó de Manises delectarà els assistents amb una actuació dissabte 26 de 14.30 a 15 h.