Més de 500 estudiants participen en la III Marxa Escolar per l’Horta a Godella

El parc del Molí de Godella ha acollit la tercera edició de la Marxa Escolar per l’Horta, en la que han participat més de 500 estudiants de 13 centres educatius de la comarca. Enguany, la trobada estava dedicada a la memòria del poeta Vicent Andrés Estellés.

Després de la rebuda, els joves han participat en una gimcana amb diferents proves en que l’objectiu era donar-los a conèixer el paisatge de l’horta i introduir-los en la importància de l’agroecologia i la sobirania alimentària. A més, la cantant de rap Tesa ha amenitzat la trobada amb la seua actuació i ha col·laborat a la coreografia final basada en el poema d’Estellés ‘M’aclame a tu’, musicat per Ovidi Montllor.

Aquest acte, organitzat per la Xarxa d’Escoles per l’Horta, ha servit per reivindicar la importància de protegir la nostra horta, no només pel seu valor històric i cultural sinó també com a model de producció alimentària saludable. La tercera edició de la Marxa Escolar per l’Horta s’ha emmarcat, a més, dins de l’elecció per part de la FAO de València com a Capital Mundial de l’Alimentació.

Per segon any, a més de la gimcana s’ha celebrat una fira amb la participació de diferents entitats i associacions com Acció Ecologista-Agró, Roncadell, Societat Valenciana d’Ornitologia, Agrodinamo-Centre de dia de Godella, Justícia Alimentària i l’Associació de Veïns d’Orriols-Rascanya. També s’ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Godella i del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Xufa de València, que ha oferit una orxata fresca a l’alumnat.

La Xarxa d’Escoles per l’Horta forma part de la Red de Escuelas por un Mundo Rural Vivo, una entitat d’àmbit estatal en què participen més de 100 escoles per la sobirania alimentària.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *