Moltes activitats a la «Festa de la Ceràmica» de Manises

Aquest cap de setmana, la emblemàtica avinguda Blasco Ibáñez va acollir un any més la «Festa de la Ceràmica» de Manises. L’esdeveniment va ser inaugurat per l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, juntament amb els regidors de Turisme, Xavier Morant, i de Festes, Carles López, a més d’altres membres de l’equip de govern i, com no, pels artesans homenatjats enguany, Vicent i Bàrbara Martínez.

Es tracta de la festivitat més representativa de Manises, ja que durant dos dies centenars d’artesans manisers s’instal·len en aquest emplaçament per promocionar i difondre l’art ceràmic amb exhibicions en viu de tota classe d’especialitats: vímet, socarrats, pintura, raku, flors, joieria, escultura en fang o ceràmica de reflex. A més a més, habitants i visitants també van poder gaudir de multitud d’activitats culturals i d’oci per a totes les edats, com el «VII Concurs d’Allioli Festa de la Ceràmica» celebrat el dissabte o el «II Concurs del Torn» que va tindre lloc el diumenge.

El passat dissabte l’agrupació Coeters de Manises van oferir un meravellós espectacle pirotècnic amb una nova edició de la “Cordà”. L’esdeveniment que va tindre lloc  junt a la piscina municipal coberta a l’avinguda Roses, és una tradició arrelada al municipi que fa tres anys va tornar a incloure’s a les festes populars de Manises.

Tambè el dissabte, per la nit, la Clavaria de les Santes Justa i Rufina de Manises va organitzar la seua tradicional «botifarrà» al passeig Guillermo de Osma per tal que manisers i maniseres reposaren forces després d’un dia ple de diversió i activitats per tota la ciutat amb motiu de la Festa de la Ceràmica. A l’esdeveniment van assistir l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, juntament amb altres membres de l’equip de govern.

Del Concurs d’All i Oli que, un any més, va ser un èxit en participación, destaquem que es van lliurar tres premis; Miquel Martínez va rebre el primer premi que consistia en 23 peces de Ceràmiques Palanca i una estada de dos nits al hotel Ibis de Jerez. El segon i tercer premi van ser per a Enrique Parras i Matilde Maqueda, respectivament.

Per altra banda, després de la inauguració de l’exposició internacional “Five Countries One Vision” celebrada el passat divendres i a la qual van assistir l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, i el regidor de Promoció de la Ceràmica de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant; el dissabte la conservadora del museu Victoria and Albert, Mariam Rosser-Owen, i el director del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Santuàries, Jaume Coll Conesa van oferir unes magnífiques ponències sobre ceràmica. A més, les persones assistents també van poder gaudir del documental «La cerámica de reflejo metálico de Manises».

L’exposició, que pot visitar-se fins al 9 d’agost a la Casa de Cultura de Manises, compta amb les obres de sis ceramistes procedents d’Espanya, Itàlia, Iran, Regne Unit i Austràlia, entre els quals es troba, com a representant nacional, el maniser Arturo Mora Benavent, per la seua tècnica única de reflex metàl·lic.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *