El Museu de l’Horta Sud fomenta la recuperació de la cria dels cucs de seda entre els menuts

Vint xiquets d’entre 3 i 12 anys, acompanyats dels seus pares, han participat al taller familiar didàctic organitzat pel Museu Comarcal Josep Ferrís March, dins de l’activitat «La Memòria de la seda», amb l’objectiu de mantenir entre els més menuts la tradició de la sericultura que van seguir els seus pares durant la seva infantesa: la cria de cucs de seda en caixes de cartró, per gaudir no només de la seua cura, a través de la recollida de fulles de morera, sinó també del seu cicle vital fins a convertir-se en boniques papallones.

Durant el taller, els xiquets han aprés a identificar les diferents etapes del cicle vital dels cucs de seda a través d’un conte. Els més petits han tingut l’oportunitat de crear els seus propis cucs de seda amb diferents materials, en els quals van poder mostrar la seva creativitat a l’hora d’imaginar la forma i mida dels cucs de seda. Per la seva banda, els més grans han analitzat de prop l’organisme intern dels cucs a través d’una maqueta, una activitat complementària als continguts que estudien a l’escola.

«Criar i alimentar els cucs de seda ha estat una tradició de tota la vida, en què han participat avis, pares, fills i néts, i des del Museu considerem important conservar les tradicions com ho fem amb cadascuna de les manifestacions etnològiques de la nostra comarca «, ha precisat el president del Consorci dek Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March, Carlos Fernández Bielsa.

Així mateix, de forma complementària, amb la finalitat d’impulsar aquesta tradició entre les noves generacions, en la setmana de «La Memòria de la seda», el Museu Comarcal de l’Horta Sud ha repartit més de 10.000 cucs entre els xiquets i xiquetes que han visitat el museu comarcal perquè puguen criar-los tant a casa com a les escoles participants.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *