Pactem Nord organitza a Godella la taula de cooperació territorial en matèria d’Igualtat

El Consorci Pactem Nord va celebrar ahir, dimecres 26 de setembre, a Godella la Mesa de Cooperació Territorial en matèria d’Igualtat a l’Horta Nord, en la qual les regidories d’Igualtat de diversos ajuntaments de la zona van exposarles iniciatives que han dut a terme per a fomentar la igualtat entre dones i homes.

Aquesta jornada de treball va estar inaugurada per la diputada d’Igualtat de la Diputació de València, Isabel García, el president de Pactem Nord, Rafa García, el gerent de Pactem Nord, Rafa Garcia, i la presidenta de la Federació de Dones i Col·lectius per la Igualtat de l’Horta Nord, Concha Alcover.

La diputada va remarcar el treball que es realitza des de la Diputació en matèria d’igualtat, al mateix temps que va precisar la necessitat de continuar amb aquesta tasca en els municipis, on en moltes ocasions les dones no disposen dels recursos per a poder informar-se o denunciar casos de maltractament.

El taller va ser una iniciativa en el context de treball d’un projecte desenvolupat amb l’ajuda de la Diputació, plantejat amb l’objectiu de compartir experiències replicables en altres poblacions, a més d’optimitzar el treball que està desenvolupant Pactem Nord en matèria d’igualtat.

En aquesta línia van compartir la seua experiència les regidores d’Igualtat dels ajuntaments de Rocafort, Albalat dels Sorells, Burjassot i Almàssera:Sonsoles Giner, Yolanda Sánchez, Lluna Arias i Carmen Tomás, respectivament. Per part de l’Ajuntament de Godella, l’AODL Tania Fons va explicar el projecte de l’aula d’informàtica per a dones ‘Ada Lovelace’.

Aquestes vivències foren debatudes amb la resta de participants, amb l’objectiu d’enriquir i repetir aquestes iniciatives en altres municipis de la comarca.Les participants en aquesta mesa territorial també guardaren un minut de silenci per totes les dones que pateixen la violència de gènere, especialment amb motiu de les últimes morts esdevingudes.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *