Paiporta aprova un pressupost de 14,7 milions d’euros que aposta pel benestar social, l’educació i la cultura

L’Ajuntament de Paiporta va aprovar aquest dijous un pressupost de 14.665.322,16 euros que manté l’aposta de l’equip de govern pel benestar social, l’educació i la cultura. Els comptes municipals per a 2018 són els primers que afronta el consistori sense deutes amb els bancs, un fet inèdit des de fa més de 20 anys. L’amortització del deute ha alliberat més de 300.000 euros per a destinar a les partides prioritàries per a l’actual equip de govern, format per Compromís, PSPV-PSOE i Pod-EU. El pressupost va comptar amb el vot favorable d’aquests grups, mentre que el Partit Popular i Ciudadanos van optar per oposar-se.

La despesa en els comptes per a 2018 puja en els capítols que permeten millorar els serveis a la ciutadania, mentre que baixa en altres amb l’objectiu de complir el pla econòmic i financer per a no superar el sostre de despesa imposat pel Ministeri d’Hisenda. La reducció global respecte als comptes de 2017 és de l’1,91%.
Puja, per exemple, la partida per a personal a causa de les noves incorporacions, entre d’altres, a l’àrea de Benestar Social, llocs de treball subjectes a subvencions. En despesa corrent, pugen també els fons destinats a Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, diners que permetran accelerar els terminis d’execució de les inversions financerament sostenibles. La despesa també augmenta en Benestar Social i en Sanitat, per la implementació de programes com els de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, creada en aquesta legislatura.

En Educació i Cultura s’amplien els recursos, per exemple, per a atendre el nou programa Escoles Obertes, que permet la utilització dels centres educatius del poble de banda d’associacions i entitats locals. Així mateix, s’inclouen programes especials contra l’absentisme escolar. En Cultura, la pujada estarà destinada a les diferents iniciatives que atendran l’oci de la ciutadania.
En aquest sentit, i segons explicaren en el ple els membres del govern, una vegada ha quedat sanejada la situació econòmica general de l’Ajuntament, amb deute zero amb els bancs i més de 300.000 euros que es pagaven en interessos alliberats per a destinar a prestar serveis, ha arribat el moment d’extendre aquest creixement també a la cultura.

La partida en la qual fonamentalment s’ha centrat el descens pressupostari és en inversions. Però aquest moviment no implica no es vagen a realitzar, sinó que s’han inclòs en el pressupost les que han de començar immediatament i tenen quantitats més baixes, i la resta s’escometran amb el remanent positiu de tresoreria, dins del primer trimestre de 2018. L’aposta amb el remanent serà per millorar els edificis municipals i crear noves instal·lacions, mentre que s’inclouen des de ja en el pressupost accions com l’ampliació dels carrils bici.

D’aquest remanent positiu de tresoreria també es disposarà de 200.000 euros per a atendre les peticions fruit del procés d’elaboració de pressupostos participatius, que afronta la seua recta final en l’inici d’aquest 2018.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *