Paiporta finalitza les sessions del curs d’Economia Domèstica Sostenible

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Paiporta ha finalitzat recentment les sessions del curs d’Economia Domèstica Sostenible, destinat a famílies amb necessitat de reduir el consum energètic i millorar la gestió dels recursos econòmics de què disposen.
Aquest curs de 30 hores, oferit per l’Ajuntament de Paiporta i la cooperativa Aeioluz, forma part d’un programa global de lluita contra la vulnerabilitat energètica i millora de la sostenibilitat del consum que inclou la formació de treballadores i treballadors socials de la plantilla municipal en intervenció social en aquest àmbit, així com altres iniciatives com l’Oficina Verda, el servei gratuït d’atenció individualitzada que dona resposta a les necessitats d’aquelles persones que desitgen rebaixar les factures de subministraments. També hi ha formació per a la ciutadania en general en autoconsum i energia solar fotovoltaica.
Per al regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Paiporta, «la vulnerabilitat energètica és un dels grans reptes als quals ens enfrontem, i davant del qual moltes persones es veuen atrapades per les contínues pujades de preu i canvis de tarifes, així com els abusos de les companyies, que desemboquen freqüentment en factures inflades a les quals la gent no pot fer front». Per això, ha afegit Gadea, «des de l’Ajuntament pretenem ajudar a racionalitzar aquest i altres aspectes de l’economia domèstica».
En el curs d’Economia Domèstica Sostenible, l’Ajuntament de Paiporta i Aeioluz han ensenyat a les persones participants a estalviar i millorar l’eficiència energètica de les seues vivendes, a entendre millor els conceptes que apareixen en les factures, a portar a terme un pla d’estalvi, a fer un consum energètic responsable i, al remat, a baixar el cost dels subministraments bàsics amb gestos menuts a l’abast de tothom.
En aquest sentit, cada participant en el curs ha aprés a identificar el per què de les factures massa elevades, generalment relacionades amb contractacions de potència inadequades o abusives de banda de les companyies, o mals hàbits de consum. A través de la correcció d’aquestes variables, així com amb instal·lacions d’aparells temporitzadors senzills, s’espera que la despesa baixe de manera immediata i continuada i, conseqüentment, també millore la situació econòmica de les famílies.
A més, i després de 12 sessions d’un grup heterogeni de persones, s’ha creat una xarxa molt valuosa de suport mutu on totes i tots comparteixen coneixements i experiències que els serveixen per a consolidar i ampliar els aprenentatges adquirits al llarg de la formació.