Paiporta penja la bandera sahrauí en el 42é aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica

L’Ajuntament de Paiporta ha penjat de la façana de la casa consistorial la bandera de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), en el 42é aniversari de la seua proclamació, que se celebra aquest dimarts. Aquesta acció de reconeixement i solidaritat amb el poble sahrauí s’ha portat a terme a petició de l’Associació Paiporta Humanitària (APAHU), que promou i coordina la campanya Vacances en Pau. Aquesta campanya compta amb la subvenció de l’Ajuntament i permet a desenes de xiquets i xiquetes procedents d’aquest territori passar les vacances d’estiu a terres valencianes, període que s’aprofita per a procurar-los tractaments mèdics dels quals no poden gaudir al seu lloc d’origen.
A la penjada de la bandera sahrauí han assistit l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el primer tinent d’alcaldia i regidor d’Ocupació i Comerç, Vicent Ciscar, el regidor de Cultura, Alberto Torralba, i altres membres de l’equip de govern, així com la presidenta d’APAHU, Yolanda Chabarri, amb representants de l’associació.

APAHU ha presentat també una proposta de moció de suport al poble sahrauí que es debatrà en el pròxim ple ordinari de l’Ajuntament, al mes de març. En el text proposat, es denuncia la situació actual del poble sahrauí, abandonat per Espanya, que era la potència colonitzadora fins al 1975 i, ara, castigat pel govern marroquí, que incompleix sistemàticament les resolucions de Nacions Unides.
Entre els punts d’acord que proposa la moció estan el reconeixement del govern legítim de la RASD i del Front Polisario com a interlocutor internacional, a més del dret d’autodeterminació que correspon al poble sahrauí. També s’insta al govern d’Espanya a la promoció de totes les iniciatives polítiques necessàries per a aconseguir una solució justa, així com l’alliberament de les desenes de presos polítics en mans de les autoritats marroquines, i a l’esclariment dels casos de més de 400 persones ‘desaparegudes’ pel Marroc.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *