Paiporta posa en marxa un nou Portal de Transparència

L’Ajuntament de Paiporta ha posat en marxa un nou Portal de Transparència amb la informació sobre la seua activitat, el funcionament, i les relacions amb entitats, associacions i empreses, així com el salari de càrrecs electes i la seua qualificació. La pàgina web, presentada aquest dijous, ha estat impulsada per la regidoria de Modernització, Transparència i Participació Ciutadana.

A la presentació del Portal de Transparència, celebrada a l’Auditori Municipal, va acudir la directora general de Transparència i Participació Ciutadana, Aitana Mas, l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor de Modernització, Transparència i Participació Ciutadana, Joaquín Tárraga, i altres membres de l’equip de govern i la corporació municipal de Paiporta.

En la seua intervenció, la directora general va qualificar l’espai web com “un dels millors portals municipals” que havia vist. Mas va posar de relleu la importància d’aquest tipus d’inicatives per a “començar a canviar la percepció que es té dels valencians des de fora”, ara que “vivim dies en què ixen a la llum qüestions molt desagradables relacionades amb la corrupció”.

Per a la dirigent, l’aposta de la Generalitat per la transparència “no és un canvi cosmètic, sinó de filosofia de treball” de tots els estaments de l’administració valenciana.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, va explicar que la posada en marxa del Portal de Transparència suposa “complir un dels compromisos de govern” adquirits pels tres partits que en formen part, Compromís, PSPV i PodEU, en tan sols mig any. Per això, va donar l’enhorabona al regidor, als departaments d’informàtica i de comunicació i imatge, i també als treballadors i treballadores de cada secció de l’Ajuntament, que han col•laborat a l’hora de facilitar documentació.

Martín va atribuir a la manca de transparència “la desafecció entre la ciutadania i la política”. Aquesta opacitat del passat “ha donat carta blanca als corruptes per a saquejar les arques públiques”, va subratllar l’alcaldessa, qui també va afirmar que es continuarà “treballant per a que la ciutadania tinga accés a la informació del que fem a l’Ajuntament no sols a través del portal, sinó també a la pàgina web municipal, a les xarxes socials o el Butlletí d’Informació Municipal”.

Per últim, l’alcaldessa va avançar que l’equip de govern de Paiporta prepara un reglament per a establir de manera clara què es fa amb els regals que arriben a l’Ajuntament i al funcionariat, i que es portarà al següent ple municipal.

En l’explicació del nou Portal de Transparència, el regidor de l’àrea, Joaquín Tárraga, va detallar el gran volum i varietat d’informació que la ciutadania pot trobar. Tot i això, segons va explicar, “la feina comença ara, ja que s’ha establert un protocol per a que el portal funcione i es vaja alimentant amb tota la informació que l’Ajuntament genera”.

El portal, segons Tárraga, una prioritat de l’equip de govern des que va prendre possessió el passat mes de juny, s’ha dissenyat no sols per a penjar informació, sinó per a que la mateixa siga accessible de la manera més senzilla i intuïtiva, tant per a la ciutadania com per a les treballadores i treballadors del consistori.

La pàgina web presentada aquest dijous està dividida en cinc seccions. La d’’Ajuntament’ conté amb informació sobre càrrecs electes i de lliure designació, personal, organització, normes, ordenances i institucions municipals, i patrimoni municipal. En ‘Ciutadania’, està a la disposició dels visitants la informació municipal i d’agenda, el tauler d’anuncis, horaris i programació dels centres municipals, xarxes socials de l’Ajuntament, telèfons d’interès i actualitzacions d’estat del trànsit de la Policia Local.

En ‘Economia’ es detallen dades de pressupost, tant de l’Ajuntament com de l’empresa pública ESPAI, ingressos i despeses, i deutes municipals. ‘Urbanisme’ conté plans d’ordenació i convenis, requalificacions i adjudicacions urbanístiques, anuncis i licitacions d’obres públiques, ofertes, resolucions, control d’execució d’obres i indicadors sobre urbanisme i obres públiques.

L’apartat de ‘Contractes’ inclou normativa de contractació pública, borses de treball, relacions i operacions amb proveïdors i contractistes, així com convenis i subvencions amb tot tipus d’associacions i entitats.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *