Paterna vol vigilar La Vallesa els 365 dies de l’any

L’Ajuntament de Paterna vol recuperar els treballs de vigilància forestal i impulsar i reforçar el manteniment i protecció del bosc de la Vallesa i de la resta de zones forestals del terme municipal paternero.

 

Per a açò, ha plantejat a l’empresa Gestió i Serveis de Paterna (GESPA), encarregada de desenvolupar aquest servei, la unificació, en un sol cos municipal, dels serveis de vigilància forestal amb els de silvicultura, que són, entre uns altres, el manteniment de la franja de seguretat de l’interfaz urbà forestal, neteja de vegetació de barrancs i manteniment de cunetes i perímetres d’algunes vies de servei.

 

La proposta del consistori és tornar a prestar el servei municipal de Vigilància Forestal durant tot l’any, intensificat durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, un servei que va deixar de tenir activitat en 2014 després de les retallades escomeses per l’anterior govern del Pàg.

 

Amb aqueixa fi, es planteja un augment de la dotació pressupostària que passarà dels 90.000 euros actuals als 215.000 euros, un increment econòmic que es traduiria en un augment de la plantilla d’operaris, que passaria dels 3 actuals a 6 operaris, i d’un increment de vehicles.

 

La intenció de l’Ajuntament és aconseguir vigilància i intervenció forestal durant tot l’any, i no com ara, que es realitza de manera esporàdica. Es tracta d’una millora que permetrà a més professionalitzar i augmentar l’efectivitat de la vigilància forestal dins d’una brigada d’alt nivell d’acompliment.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *