Quadern de pintar sobre els fons bibliogràfics i la història del Sant Miquel dels Reis

Quadern de pintar sobre els fons bibliogràfics i la història del Sant Miquel dels Reis

La Biblioteca Valenciana ha publicat un quadern de pintar sobre la història, serveis i fons bibliogràfics que atresora amb la intenció d’aproximar aquesta institució a tot tipus de públics.

El quadern està en la línia desenvolupada pel moviment internacional #ColorOurCollections que pretén aproximar les institucions culturals (museus, arxius i biblioteques) al gran públic.

En aqueix sentit, grans museus i biblioteques com la National Gallery de Londres o la Bibliothèque Nationale Française han publicat recentment quaderns semblants.

Està compost per 29 escenes de format apaïsat a manera de bloc de dibuix, i ha sigut elaborat pel dissenyador i dibuixant valencià, Toni Segarra, Atio, que s’ha basat per a compondre cada escena en fotografies o gravats reals, cuidant fil per randa els plans, objectes i personatges que hi apareixen.

Xiquets i majors podran conéixer, mentre completen amb colors els dibuixos, els orígens i els avatars del monestir de Sant Miquel dels Reis, edifici que va ser progressivament monestir, presó, escola o biblioteca.

També podran pintar exlibris com el de Nicolau Primitiu Gómez-Serrano, donar color a postals antigues valencianes o croms de l’editorial Maga, o recrear escenes del Benidorm previ al ‘boom’ turístic o de la Morella del segle XIX.

El quadern pot ser adquirit en paper en la Llibreria de la Generalitat (Llig) o descarregat en versió digital de la web de la Biblioteca Valenciana.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *